Films

The Age of Innocence (Martin Scorsese, 1993). Scorsese laat zijn thema’s – religie en maffia – even voor wat ze zijn om dit 19de-eeuwse overspeldrama van Edith Wharton te verfilmen....

Door Ronald Ockhuysen

Big (Penny Marshall , 1988). Prettige komedie met Tom Hanks als jongetje dat door wensmachine in een mannenlichaam terecht is gekomen. Hij schopt het ver in de speelgoedbranche, maar droomt ervan weer een kind te zijn.

BBC 1, 15.50 uur.

Pietje Bell (Maria Peters, 2002). De kwajongen uit de beroemde boekenserie van Chris van Abkoude gooit inkt over het hoofd van een schoolmeester, en steekt met een vuurpijl een zelfgebouwd circus in de fik. Een lekkere jeugdfilm.

Nederland 1, 18.10 uur.

Jurassic Park (Steven Spielberg, 1993). Een multimiljonair laat dinosaurussen tot leven wekken, om de dieren als attractie in zijn pretpark te gebruiken. Dat loopt natuurlijk uit de hand. Spectaculaire actiefilm met Jeff Goldblum en schitterende computertrucages.

Veronica, 20.50 uur.

Kill Bill Vol. 2 (Quentin Tarantino, 2002). Tweede van ‘kung fu samurai spaghetti Western love story’ waarin Uma Thurman wraak neemt op haar voormalige collega’s uit het huurmoordenaarscircuit. Veel spectaculair geweld, fijne muziek en dialogen die beklijven.

RTL 5, 22.15 uur.

The Hours (Stephen Daldry , 2002). Knap geconstrueerde verfilming van de gelijknamige roman van Michael Cunningham, waarin het leven van Virginia Woolf en het ontstaan van haar boek Mrs. Dalloway zich spiegelen in de levens van drie Amerikaanse vrouwen, in verschillende tijdperken.

BBC 2, 22.15 uur.

The Fly (David Cronenberg , 1986). Wetenschapper Jeff Goldblum experimenteert met genen en verandert in een vlieg.

RTL 7, 22.45 uur.

Jerry Maguire (Cameron Crowe , 1996). Romantische komedie met Tom Cruise als sportmakelaar die ontdekt dat er meer in het leven is dan miljoenencontracten.

België 1, 23.10 uur.

Beautiful Girls (Ted Demme , 1996). Knusse komedie over een reünie van schoolvrienden, met wat toen de fine fleur was van jong Amerikaans acteertalent (Natalie Portman, Mira Sorvino, Matt Dillon).

Nederland 3, 23.35 uur.

The Story of the Weeping Camel (Byambasuren Davaa en Luigi Falorni, 2003). Mongools-Italiaans regisseursduo balanceert op de grens tussen fictie en reportage in roadmovie over een babykameel die door zijn moeder wordt verstoten. Twee jongens gaan hulp halen.

Nederland 2, 23.55 uur.

Paradise Girls (Fow Pyng Hu, 2004). Drieluik over drie vrouwen die in hun jonge leven een belangrijke beslissing moeten nemen. Dat doen ze in Tokio, Hongkong en Brabant.

Nederland 2, 1.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden