FILMS OP TV

BETRAYED: A STORY OF THREE WOMEN (William Graham, 1995). Tragikomisch relatiedrama over twee hartsvriendinnen wier levens dreigen te exploderen als de man van de ene vriendin verliefd wordt op de dochter van de andere....

RONALD OCKHUYSEN

NIGHT VISIONS (Wes Craven, 1990). Horror-kampioen Craven deed niet erg zijn best voor deze televisiefilm over een meisje dat droomt over een seriemoordenaar. Wat blijkt? Het meisje heeft voorspellende kwaliteiten. RTL 5, 20.30 uur.

SERIAL MOM (John Waters, 1994). Waters, meester van de wansmaak, werpt zich op het fenomeen seriemoordenaar. In redelijke komedie is een keurige moeder (Kathleen Turner) een bloeddorstige killer. Met beruchte masturbatie-scène. SBS 6, 20.30 uur.

NATIONAL LAMPOON'S VACATION (Harold Ramis, 1983). De zoveelste National Lampoon-komedie is een kolfje naar de hand van Chevy Chase, die als vader van groot gezin veel gekke bekken trekt. De brave man denkt met een gezamenlijke vakantie de banden wat aan te kunnen halen. Veronica, 20.30 uur.

SCHOOL TIES (Robert Mandel, 1992). Behoorlijk drama waarin Brendan Fraser het naar zijn zin heeft op een elitaire school, totdat hij bekendmaakt een jood te zijn. De deftige façade zakt snel in elkaar. Met Ben Affleck en Matt Damon, nog voor hun doorbraak met Good Will Hunting. BBC 1, 0.40 uur.

Films met een * worden speciaal aanbevolen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden