Films op tv

STARTING OVER (Alan J. Pakula, 1979). Aardig drama met Burt Reynolds als gescheiden man die zijn ex Candice Bergen maar niet kan vergeten, zelfs niet als hij verliefd wordt op een ander....

DOOR JAN PIETER EKKER

FROM HERE TO ETERNITY (Fred Zinneman, 1953). Uitstekend oorlogs- en liefdesdrama over een legerkamp op Hawaii, kort voor de Japanse aanval op Pearl Harbor. Met Frank Sinatra, Burt Lancaster, Deborah Kerr en Ernest Borgnine. België 1, 15.40 uur.

WHITE FANG (Randal Kleiser, 1991). Charmant Disney-avontuur over jongen (Ethan Hawke) die in Alaska op zoek gaat naar het goud van zijn gestorven vader en daar Klaus Maria Brandauer ontmoet. Er ontstaat een hechte band tussen de jongen, diens hond en de man. Net 5, 18.05 uur.

DENNIS THE MENACE (Nick Castle, 1993). Film naar de stripverhalen over Dennis, een 5-jarige dondersteen die het op buurman Walther Matthau heeft voorzien. Veronica, 20.00 uur.

HARRY AND THE HENDERSONS (William Dear, 1987). Vrolijke kinderfilm over gezin dat in het bos op groot harig beest stuit. Met onder meer John Lithgow. RTL 5, 20.00 uur.

YOU ONLY LIVE TWICE (Lewis Gilbert, 1967). Lekkere James Bond-film met Sean Connery tegenover Donald Pleasance, die atoomoorlog wil uitlokken nadat hij een Amerikaanse ruimtecapsule in het heelal heeft gestolen. Net 5, 20.00 uur.

BLACK ROBE (Bruce Beresford, 1991). Een jaar nadat hij een Oscar won voor Driving Miss Daisy maakte Beresford een intieme film over een pater jezuïet, die in de zeventiende eeuw door de Canadese wildernis trekt om indianen te bekeren. Zijn geloof wankelt. Fox 8, 20.35 uur.

ROLLERBALL (Norman Jewison, 1975). Toekomstfantasie waarin de gevaarlijke sport rollerball wordt beoefend, koppelt actie aan maatschappijvisie. De actie is aardig. BBC 2, 22.00 uur.

THE PEACEMAKER (Mimi Leder, 1997). Hollywood-interpretatie van het James Bond-genre, zonder de precisie die Bond apart maakt. In de voormalige Sovjet-Unie ontploft een trein met kernbommen, maar de bommen verdwijnen. Nicole Kidman van de Amerikaanse commissie voor wapensmokkel en luitenant-kolonel George Clooney gaan op jacht naar de dieven. Net 5, 22.10 uur.

SEARCH AND DESTROY (David Salie, 1995). Matige satire met Chistopher Walken als gewetenloze zakenman die geld ronselt voor een manische filmregisseur. Ook de aanwezigheid van sterren als Dennis Hopper en John Turturro kan het regiedebuut van kunstenaar Salie niet redden. RTL 5, 23.05 uur.

WINGS OF THE DOVE (Ian Softley, 1997). Keurig kostuumdrama over geld en seks naar boek van Henry James. Helena Bonham Carter kreeg een Oscar-nominatie als meisje van bescheiden komaf dat in de betere kringen geraakt. Nederland 1, 23.12 uur.

THE INDIAN SUMMER (Sean Penn, 1991). Krachtig maar tikkeltje te moralistisch regiedebuut van Penn die ook het scenario schreef. Een rechtschapen politieman probeert zijn criminele broer op het rechte pad te houden. Met leuk bijrolletje van Sam Raimi. RTL 4, 23.15 uur.

INSOMNIA (Erik Skjoldbjaerg, 1997). Het noorderlicht speelt een belangrijke rol in deze knappe, beklemmende thriller over een stadse inspecteur die in een slaperig dorp in het uiterste noorden van Scandinavië een moord moet oplossen. Tijdens het onderzoek maakt hij een ernstige fout. België 1, 23.30 uur.

THE FLY II (Chris Walas, 1989). In slap vervolg op The Fly lijkt zoon van Jeff Goldblum ook al een insect te worden. SBS 6, 0.25 uur.

SHINING THROUGH (David Seltzer, 1992). Slecht geacteerde film lijkt parodie op spionagefilm. Half-joodse Melanie Griffith zoekt in opdracht van Amerikaanse kolonel Michael Douglas in Berlijn naar informatie over Duitse bommenwerpers. Net 5, 0.55 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden