FILMS OP TV

HOTEL ADLON (Josef von Baky, 1955). Slappe nostalgie rond een befaamd Berlijns hotel waarvan eind van de Tweede Wereldoorlog weinig meer rest....

FILM DOOR PETER VAN BUEREN

NACH FÜNF IM URWALD (Hans-Christian Schmid, 1996). Franka Potente (Lola uit Lola rennt) loopt weg van huis en merkt dat er veel leegte schuilt in het hippe volkje van de grote stad. Duitsland 1, 10.25 uur.

BAD COMPANY (Robert Benton, 1972). Jongeren worden crimineel als in de oude cowboytijd, om dienstplicht te ontvluchten. Hard, maar goed gespeeld door onder meer Jeff Bridges en Barry Brown. SBS 6, 13.25 uur.

A WALK IN THE CLOUDS (Alfonso Arau, 1995). Keanu Reeves doet zich voor als man van zwangere Sanchez-Gijon die in haar positie niet thuis durft komen. Mooie plaatjes, maar passie blijft te vaak afstandelijk en is soms weer te sentimenteel. NET 5, 20.30 uur.

THE PIRATE MOVIE (Ken Annakin, 1982). Vervelende Australische benadering van musical Gilbert en Sullivan. FOX, 20.30 uur.

ZWAARMOEDIGE VERHALEN VOOR BIJ DE CENTRALE VERWARMING (Bas van de Lecq, Guido Pieters, Ernie Damen en Nouchka van Brakel, 1975). Vier aaneengeregen korte films naar het boek van Heere Heeresma, niet steeds met dezelfde adem. Het slot (van Nouchka van Brakel) is het beste deel. Nederland 1, 22.58 uur.

LUNA PARK (Pavel Lounguine, 1992). Eerste, interessante en wat wilde film die in 1992 iets weergaf van de toestand in een uiteengevallen Sovjet-Unie, met skinheads, antisemitisme, politieke en sociale conflicten. Duitsland 2, 0.45 uur.

MAT (Vsevolod Pudovkin, 1926). Vrije bewerking boek Gorki over vrouw die revolutionair wordt, met befaamde acteurs (in de hoofdrol Vera Baranovskaja) en in de stijl van de experimentele Russen als Eisenstein. Communistische propaganda, vanzelf, maar vooral een prachtig voorbeeld van de toen nieuwe montagewetten en de nieuwe wegen van de film

kunst toen. Duitsland 1, 0.50 uur. *

Films met een * worden speciaal aanbevolen.

Films op Duitsland zijn nagesynchroniseerd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden