Filmmuseum

Onder de kop 'De verhuiswagens zijn afbesteld' schilderde de Volkskrant op 16 maart twee jaar van roerige gebeurtenissen rond het Filmmuseum....

AMSTERDAM Hans Schoots

Het ging om het beleidsplan voor de 'stand-alone-optie', dat het museum voor 15 december 1999 bij OC & W diende in te leveren. De in dit citaat gegeven voorstelling van zaken is pertinent onjuist en gezien de mogelijke juridische consequenties ervan moet het weersproken worden.

Als ingehuurd auteur heb ik, in opdracht van en in voortdurende samenspraak met de directie en het voltallige managementteam (mt) van het Filmmuseum, het inhoudelijke gedeelte van het betreffende beleidsplan geschreven. De financiële kant is er door directie en mt, niet door het bestuur, ingeschoven. Het bestuur heeft dit plan zonder noemenswaardige wijzigingen gefiatteerd, wat bewijsbaar is met de concepten voor het beleidsplan, die zich op mijn harde schijf bevinden. In opdracht van het bestuur hebben directie en mt dus op professionele wijze, in enkele weken, een goed plan geproduceerd. Hoewel zij zelf voorkeur hadden voor een andere beleidslijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden