Film verder

(...On Her 37th Birthday. Michael Pressman, 1996). Niet onsentimentele verfilming van het toneelstuk van Michael Brady over een weduwnaar (mooie rol van Peter Gallagher) die blijft hangen in het verdriet om zijn overleden vrouw (een levendige Michelle Pfeiffer)....

Face/Off
(John Woo, 1997). Wonderlijk misdaadspektakel van Hollywoods troetelchinees Woo met John Travolta als FBI-agent die via een wel heel moderne chirurgische techniek het gelaat krijgt aangemeten van de terrorist (Nicholas Cage) naar wie hij op zoek is. Ook Cage verwisselt van gedaante. Boeiend.Veronica, 22.05 uur.

La cérémonie
(Claude Chabrol, 1995). Isabelle Huppert wat minder gruwelijk dan we de laatste tijd van haar gewend zijn – en eigenlijk wel zo prettig. Ze speelt een (vileine, dat wel) postbeambte die bevriend raakt met huishoudster Sandrine Bonnaire. Fraaie psychologische thriller naar het boek van Ruth Rendell.Canvas, 23.45 uur.

Leef
(Willem van de Sande Bakhuyzen, 2004). Laatste film van de kort voor de première overleden Van de Sande Bakhuyzen is een boordevol, gelaagd drama over vroedvrouw Anna Jongkind (alter ego van scenarist Maria Goos die ook een column in de Volkskrant schreef). Met Monic Hendrickx.Nederland 2, 00.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden