Feyenoord

Afgaande op uw verslaggeving over de kwestie Dudek en Tomasson denk ik dat Feyenoord erg hard toe is aan een goede jurist, gepecialiseerd in internationale (fiscale) kwesties (de Volkskrant, 20 maart)....

AMSTELVEEN Nico Ridder

Dudek en Tomasson beroepen zich op de 35 procentregel van de fiscus. Deze houdt in dat buitenlanders die in Nederland in dienstbetrekking werken geacht worden 35 procent van het loon aan onkosten te besteden. Een forfaitaire onkostenvergoedingenregeling dus. Ik ga ervan uit dat de gelden uit de Championsleague, die ten goede komen aan de spelers, uit dienstbetrekking worden genoten en vallen onder de premieheffing en loonbelasting.

Het is dan volstrekt niet duidelijk waarom voor deze gelden een fiscale uitzondering gemaakt zou moeten worden. Van de Herik beroept zich op het beginsel gelijke monniken gelijke kappen, maar hij vergeet dat de monniken hier niet gelijk zijn. Het zou jammer zijn als door deze kwestie twee spelers verdwijnen die anders wellicht nog wel behouden hadden kunnen worden. Bij RBC ontbeert men een psycholoog, Sparta heeft behoefte aan magische krachten, Ajax moet nodig een behoorlijke tuinman en Feyenoord moet echt een jurist aantrekken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden