Feestje met vegetarische bapao’s

Voor een feestje van afgelopen weekeinde maakte de Volkskok vegetarische bapao’s met wilde spinazie, gedroogde Chinese paddestoelen (shiitake) en gerookte tofu....

Pay-Uun Hiu

Zet de paddestoelen in een bak warm water om te weken en ga dan het deeg maken. Meng bloem en gist in een grote kom en roer er vervolgens zout en suiker door. Maak een kuiltje in het midden, doe het ei erin en begin te kneden terwijl je beetje bij beetje het water toevoegt. Ga door tot je een mooi elastisch deeg hebt. Leg een schone vochtige doek over de kom en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.

Was de spinazie en snijd deze in heel dunne reepjes. Roerbak de spinazie tot het vocht eruit komt en laat de groente uitlekken in een zeef. Je kunt de spinazie ook uitwringen in een schone theedoek. Laat de paddestoelen uitlekken en hak ze fijn. Dep de tofu gan droog en snijd deze ook in piepkleine blokjes.

Verwarm de wok en doe er wat olie in. Roerbak gember en knoflook tot ze lichtbruin zijn en roerbak dan de paddestoelen en de tofu mee. Voeg rijstwijn, sojasaus en eventueel wat zout en peper toe. Roer dan de spinazie erdoorheen en doe er, als het van het vuur af is, de sesamolie bij.

Pak de kom met deeg, kneed het deeg nog even door en neem dan een bolletje ter grootte van een pingpongbal. Rol het uit tot je een rondje van ongeveer 10 - 12 cm hebt en leg hier 1 eetlepel van de vulling op. Vouw het deeg dicht en leg het bolletje met de dichtgevouwen kant op een stukje bakpapier. Maak zo alle bapao’s en stoom ze in een stoompan in ca. 12 minuten gaar. Dien op met zoete rode pepersaus die in de meeste supermarkten wel verkrijgbaar is.

Pay-Uun Hiu

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden