FC Utrecht ook volgend seizoen in schulden

Sportief gezien gaat het FC Utrecht tot dusver voor de wind, maar financieel nog niet. Voorzitter Jan Willem van Dop zei maandag in zijn nieuwjaarstoespraak ook volgend seizoen nog rode cijfers te verwachten. Pas het jaar daarna denkt hij ‘break-even’ te kunnen spelen en pas op de langere termijn geld over te houden.

Salarissen


Van Dop presenteerde een strategisch plan met als belangrijkste doelstellingen: structureel bij de bovenste acht eindigen in de eredivisie, de begroting sluitend krijgen en vervolgens substantieel verhogen.

‘We zijn op de goede weg, daarvan ben ik overtuigd, maar we zijn er nog lang niet. Dit seizoen gaan we financieel met een negatief resultaat afsluiten en ook volgend seizoen staat de begroting onder druk. We moeten de komend jaren scherp op de kosten letten. Bij het sluiten van nieuwe overeenkomsten gaan we echt de rem zetten op salarissen.’

WK in Zuid-Afrika


Van Dop maande de Nederlandse voetbalbond tot zuinigheid, vooral tijdens het WK in Zuid-Afrika. ‘Het kan niet zo zijn dat de KNVB het geld over de balk gooit, terwijl er clubs in financiële problemen zitten. Het gaat wel om clubgeld, óns geld. Dus KNVB, doe het dit keer maar eens wat rustiger aan met het uitnodigen van VIP's, artiesten, politici en al die andere mensen die het wel leuk vinden om op kosten van de KNVB ver weg te worden gefêteerd.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.