FC Groningen ontsnapt definitief uit gevarenzône

FC Groningen handhaaft zich dit jaar vrijwel zeker op het hoogste voetbalniveau. Het team van coach Van Dijk won zondag met 2-0 van FC Twente winnen, waarmee de kloof met de kandidaten voor degradatie twaalf punten is geworden....

Van onze sportredactie

Hoekstra maakte het eerste doelpunt onmiddellijk na de hervatting. In de slotfase zorgde Hugo nog voor 2-0. Van de Paar van FC Twente kreeg kort voor tijd de rode kaart.

Bij FC Utrecht durft men, wijs geworden door veel te hoge verwachtingen uit het recente verleden, de term Europees voetbal nog niet in de mond te nemen. Een blik op de ranglijst leert echter dat de club na de 3-1 overwinning op De Graafschap evenveel verliespunten heeft als nummer vijf Roda JC.

Mede door tegenvallende resultaten van clubs als FC Twente en Heerenveen mogen ze in Utrecht, op bijna tweederde van het seizoen, stiekem over meer beginnen te dromen.

FC Utrecht kwam al na vier minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Vreman. De verdediger had in de 55ste minuut ook schuld aan de 2-1 van Gluscevic. De topschutter van FC Utrecht kreeg tijdens de voorbereidingen op zijn vijftiende competitietreffer wel heel veel ruimte van zijn bewaker. Tussen beide treffers door was De Graafschap, zonder dat het ook maar een doelpoging had gewaagd, op gelijke hoogte gekomen. Robbemond kopte in de dertigste minuut een voorzet van Fuchs achter zijn eigen doelman. Van den Bergh bepaalde in de negentigste minuut de eindstand op 3-1.

Meestal zijn de wedstrijden tussen SC Heerenveen en Roda JC spectaculair en doelpuntrijk. De uitzondering speelde zich zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion af: 0-0 met weinig genietingen. Beide ploegen koesterden het winstpunt, geen van beide zou er drie hebben verdiend.

De twee teams hanteerden dezelfde speelwijze. Dit had een klein speelveld tot gevolg. De bal bleef de meeste tijd ver van het doel, kansen deden zich zelden voor.

Scheidsrechter Wegereef floot veel, vooral voor buitenspel over en weer. Ook keurde hij in de 58e minuut een doelpunt van Roda JC's Nygaard af. Vertraagde televisiebeelden weerlegden het buitenspel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden