Fatsoen

PVV-Kamerlid Bosma verwijt hoogleraar politieke theorie Jos de Beus dat deze zijn beweringen niet wetenschappelijk onderbouwt (Forum, 13 juni)...

Bosma schrijft: ‘Hij (De Beus dus) en zijn PvdA-vriendjes hebben de verpaupering en islamisering zelf georganiseerd. Willens en wetens.’ Op welk wetenschappelijk onderzoek zijn deze nogal boude beweringen gebaseerd? De pot verwijt hier de ketel.

Bosma lijkt vooral (terug) te schelden en staaft zijn bewering niet. Hij veronderstelt dus dat de PvdA – waartoe ik overigens niet behoor – een vuig plan heeft om stiekem het land te islamiseren. Ik vraag me af wat volgens Bosma de achterliggende motieven van de PvdA zouden kunnen zijn. Welk complot vermoedt hij?

De PVV doet voorts niet anders dan het rondbazuinen van ongefundeerde populistische meningen, het uitschelden van collega-politici en het infantiliseren van uiterst complexe problemen om vervolgens mensen die de nuance zoeken, weg te zetten als links-elitair – daarbij elk fatsoenlijk debat uit de weg gaand.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden