Fanatieke aanhang schaart zich tégen RvC en vóór Cruijff

Nadat donderdagavond Steven ten Have en Paul Römer de fanatieke supporters van Ajax hebben bezocht, gaven gisteravond Johan Cruijff, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Bryan Roy uitleg aan de fans over de ontstane crisis bij Ajax. Na het gesprek op De Toekomst heeft de Ajax Supporters Delegatie (ASD), een vertegenwoordiging van de verschillende supportersgroepen, unaniem partij gekozen vóór Johan Cruijff en tégen de overige raad van commissarissen van Ajax.

Verklaring Ajax Supporters Delegatie:

Broedermoord

Na donderdagavond namens de RvC door Steven ten Have en Paul Römer te zijn toegelicht aangaande de broedermoord die zij pleegden met de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur, heeft een brede ASD-delegatie hedenavond de andere kant van het verhaal gehoord. In een gesprek op De Toekomst met Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Brian Roy, waarbij ook Johan Cruijff zelf via de telefoon zijn kijk op de zaak op geheel eigen wijze aan ons heeft uitgelegd, zijn wij na ampel onderling beraad tot de volgende unanieme slotsom gekomen:

Onmogelijke keuze
Vrijwel iedereen die Ajax een warm hart toedraagt, was vorig jaar als een kind zo blij dat Johan Cruijff zich eindelijk weer daadwerkelijk met het al 15 jaar zwalkende Ajax ging bemoeien. Na de nodige ordinaire bestuurlijke gevechten is de stand van zaken momenteel zo, dat vrijwel alle technische zaken lopen volgens de visie van onze eigen Verlosser. Het enige punt van discussie tussen de beleidsmakers onderling was nog de invulling van de directie op de ArenA. Met de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur, door Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Mirjam Olfers, maar zonder medeweten van Johan Cruijff, heeft dit deel van de RvC niet alleen broedermoord gepleegd, maar ook ons als supporters voor een onmogelijke keuze gesteld.

RvC zet toekomst Ajax op tocht
Vier mensen, waarvan drie bestuurders zonder voetbalachtergrond, besloten hiermee om de inmiddels ruim ingevoerde Cruijff-visie in één klap op de tocht te zetten en de toekomst van de hele club nog onzekerder te maken. Er bestaat namelijk een zeer reële mogelijkheid dat Johan Cruijff zijn handen weer van de club aftrekt met in zijn kielzog oud-toppers als Bergkamp, Jonk en Ronald de Boer; dit allemaal vanwege de 'putsch' van de overige leden van de RvC.

Actie RvC niet geaccepteerd
Dit is het laatste dat wij als supporters willen. Deze actie van de RvC onder leiding van Steven ten Have is niet goed te praten, zorgt voor ongekende tweespalt en wordt door ons, na het horen van beide partijen en na het afwegen van alle gepasseerde feitelijkheden van het afgelopen half jaar, niet geaccepteerd.

Lijnrecht achter Cruijff
Wij, de supporters, blijven lijnrecht achter de visie van Johan Cruijff staan. Zonder daarbij Louis van Gaal af te vallen.

Tegen elkaar opgezet
Dat Johan en Louis niet door één deur kunnen moge duidelijk zijn, maar dat is iets tussen hen beiden. Op geen enkele manier mag geaccepteerd worden dat een paar bestuurders die nauwelijks een kwartaal rondlopen bij Ajax alles en iedereen binnen Ajax tegen elkaar opzetten.

Ledenraad: stuur RvC weg
Wij wensen de ledenraad zondag veel wijsheid toe. Wat ons betreft hebben zij zondag maar één opdracht: het wegsturen van de RvC en het vertrouwen uitspreken in Johan Cruijff.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden