Familiedrama is zevende dit jaar

Het familliedrama in Leidschendam is al het zevende van dit jaar. Een 30-jarige man gooide zijn vriendin (35) en haar 8-jarige zoontje van de vijfde etage van een flat en sprong daarna zijn eigen dood tegemoet....

2005

- augustus: In een woning in het Groningse Tolbert treft de politie twee dode kinderen aan. De agenten reageerden op een telefoontje van de moeder die vertelde dat een ex-vriend haar kinderen ernstig had mishandeld. De man wordt aangehouden.

- april: Een vrouw en haar twee kinderen uit Zoetermeer worden gedood. De man en vader bekent de drie te hebben omgebracht.

- april: Een familiedrama in Hilversum eist vijf levens. In een woning aan de Hilvertsweg worden vijf lichamen aangetroffen op de bovenverdieping. Volgens de politie heeft de man zijn vrouw en drie kinderen gedood en daarna zelfmoord gepleegd.

- januari: Een 18-jarige vrouw uit Culemborg overlijdt, nadat zij in haar woning wordt neergestoken door haar 21-jarige broer. De politie houdt de man aan. Na verhoor bekent hij zijn daad.

- januari: Door een steekpartij in een woning in Den Haag komt een 55-jarige man uit die plaats om het leven. De vermoedelijke dader is de 30-jarige zoon, hij meldt zich op het politiebureau. De 22-jarige broer van de verdachte raakt zwaargewond, de moeder (48) van het gezin komt er met lichte verwondingen van af. De steekpartij volgde op een ruzie tussen de gezinsleden, aldus de politie.

- januari: De politie treft twee kinderen van 3 en 6 jaar dood aan in een woning aan de Kikkersloot in Zoetermeer. De 38-jarige moeder heeft uren eerder zelfmoord gepleegd door zich voor de trein te gooien.

2004

- december: In Ruurlo is in haar ouderlijke woning een 22-jarige vrouw door haar ex-man omgebracht. Ook haar moeder overlijdt later in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De 32-jarige ex-man heeft zich kort na het misdrijf bij de politie aangegeven.

- oktober: Een 37-jarige moeder en haar drie kinderen van 1, 2 en 12 jaar worden met ernstige steekwonden aangetroffen in en rond een woning aan de Handellaan in Naaldwijk. De moeder overlijdt in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Een vierde kind, een 13-jarig meisje, is ontkomen aan het drama omdat het al naar school was.

- mei: Drie kinderen van 5, 7 en 8 jaar oud worden door hun opa en oma vermoord aangetroffen in een woning in Berghem. De slag- en steekwonden waaraan de jongens zijn overleden, blijken te zijn toegebracht door de 36-jarige moeder. Zij heeft dezelfde dag zelfmoord gepleegd door voor een trein te springen.

- april: Een 36-jarige inwoner van Winschoten zou met een mes zijn 23-jarige ex-vrouw en haar moeder hebben doodgestoken. De vader van zijn ex raakt zwaargewond.

- april: Een 41-jarige vader in Zwolle doodt zijn 14 maanden oude zoontje en pleegt daarna zelfmoord. De politie vindt de lichamen nadat het jongetje niet op het afgesproken tijdstip door zijn vader was afgezet bij de moeder.

2003

- december: Een 30-jarige man steekt in Schiedam zijn 31-jarige vriendin en twee van haar zoontjes dood. De jongetjes zijn 5 en 9 jaar oud. Een derde zoon van elf jaar overleeft het drama.

- oktober: Een 37-jarige oud-marinier schiet in Kerkrade zijn ex-partner, haar ouders en broer dood.

- juni: Een 32-jarige vrouw komt om het leven in Eindhoven. Haar 13-jarige dochter raakt gewond, een 10-jarige zoontje blijft ongedeerd. De politie verdenkt de 39-jarige ex-man, die zwaargewond is door een kogel in zijn hoofd.

- april: Een verwarde 64-jarige man uit Nootdorp steekt zijn 49-jarige vrouw dood en daarna zichzelf. De politie was op de hoogte van problemen bij het echtpaar.

- februari: Een 27-jarige Amsterdamse wordt gearresteerd op verdenking van het doodsteken van haar dochter, moeder en nichtje. De vrouw belt zelf de politie en bekent.

2002

- juli: Een 35-jarige vader steekt zijn woning in Roermond in brand. Zes van zijn zeven kinderen komen om het leven. De moeder ontsnapt aan het vuur door uit een raam te springen. De man krijgt vijftien jaar cel en tbs.

2001

- november: Een 23-jarige vrouw komt in de Noord-Brabantse plaats Bavel door wurging om het leven. De dader, de broer van haar ex-vriend, schiet ook haar 54-jarige moeder neer. Zij overlijdt later in het ziekenhuis, de vader is lichtgewond.

- juni: De politie vindt het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw in haar woning in Halfweg. Onderzoek wijst uit dat haar man haar met messteken om het leven heeft gebracht. De echtgenoot (63) zelf wordt diezelfde dag ‘s ochtends dood aangetroffen in een woning in Zwanenburg, waar ook het levenloze lichaam van de bewoner van het huis ligt, een 53-jarige neef van de man.

- mei: Een 45-jarige man uit Amsterdam brengt zijn 43-jarige vrouw om het leven in hun woning in de Bijlmer. Vervolgens pleegt hij zelfmoord. Een zoon van het echtpaar vindt zijn ouders.

2000

- februari: Een 32-jarige inwoner van Arnhem brengt zijn enige kind, een peuter van anderhalf, om het leven en doodt daarna zichzelf. Zijn 30-jarige vriendin vindt haar partner en zoontje enige uren later in de slaapkamer van hun woning.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.