FAMILIE SUHARTO

Dochter Siti Hardijanti Hastuti(1949). Bijnaam: Tutut. Houdstermaatschappij: Citra Lamtoro Gung Persada. Omzet 320 miljoen dollar in plantages, aannemerij, wegenbouw, communicatie, handel en farmacie....

Bezit 17,5 procent van Bank Central Asia, de grootste particuliere bank van het land. Haar vermogen wordt geschat op 190,5 miljoen dollar.

Zoon Sigit Harjojudanto (1951).

Bezit 40 procent van de houdstermaatschappij Humpuss van broer Tommy en 17,5 procent van Bank Central Asia. Heeft daarnaast aandelen in de grootste petrochemische installatie in Indonesië en werkt met Bob Hasan, een oude vriend van vader Soeharto. Vermogen naar schatting 178,6 miljoen dollar. Omzet van zijn Arseto Groep: 490 miljoen dollar.

Zoon Bambang Trihatmodjo (1953).

Controleert 39 procent van Bimantara Citra (omzet 2,2 miljard dollar), een conglomeraat met in totaal 90 deelnemingen in de scheepvaart, gastransport en telecommunicatie. Heeft ook 60 procent van Satelindo, een bouwer van communicatie-satellieten. Vermogen: 220,2 miljoen.

Dochter Siti Hedijanti Harjadi (1959).

Samen met Tutut stichtte zij de Daya Tata Matra Groep.

Zoon Hutomo Mandala Putra,

bijnaam Tommy (1962).

Zette de Humpuss Groep op toen hij 20 was. Actief in handel, scheepvaart, agro-industrie en farmacie. Controleert Sempati, de regionale luchtvaartmaatschappij. Meest begeerde vrijgezel van het land. Liefhebber van snelle auto's. Monopolist in kruidnagelen. Vermogen: 107 miljoen.

Dochter Siti Hutami Engang Adyningsih (1964).

Heeft drie bedrijven die opslagplaatsen en distributiecentra beheren, alsmede onroerend goed, bussenbouwers en een cacao-plantage.

Liem Sioe Liong, Bob Hasan en Prajogo Pangestu.

De drie belangrijkste etnische Chinezen, die samen naar schatting 10 miljard dollar omzetten, waarvan Liem de helft voor zijn rekening neemt. Hun totale eigen vermogen is onbekend, maar wordt door analisten geschat op tussen de 2 en 3 miljard dollar.

Ter vergelijking: de totale omvang van de Indonesische economie bedraagt 144,7 miljard dollar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden