Familie slachtoffers tevreden met uitspraak

Nabestaanden van de verkrachte en vermoorde meisjes reageren tevreden op de uitspraak van de jury in het proces-Dutroux donderdag.

'Ik ben tevreden', zei Betty Marchal, moeder van het meisje An. 'Dutroux is over de hele lijn schuldig, de anderen ook. Daar zijn we heel gelukkig mee', zei Marchal bij de uitgang van het gerechtshof in Aarlen. 'De uitspraak ging heel snel. Ik moet het allemaal nog een beetje verwerken', voegde ze eraan toe.

Haar man Paul zei enorm opgelucht te zijn. 'De kogel is door de kerk. Dutroux heeft onze dochter vermoord. Dat is nu bewezen. Hij zal levenslang krijgen.'.

Jean Lambrecks, vader van het slachtoffer Eefje, zei dat de uitspraak hem goed deed: 'Heel positief'. Dat de jury geen oordeel heeft geveld over Nihoul, deert hem niet. Lambrecks heeft, als een van de weinigen, steeds gezegd geen aanwijzingen te hebben voor diens schuld.

Louise Albert, de moeder van slachtoffer Julie Lejeune, is tevreden met de uitspraak in de zaak-Dutroux. 'Ik vertrouw op de jury. Hun oordeel bevestigt mijn overtuigingen', aldus de moeder, die verder verklaarde opgelucht te zijn.

De moeder van het overlevende Dutroux-slachtoffer Laetitia Delhez reageerde ook opgelucht, maar had wel gehoopt dat de rechtbank ook Michel Nihoul schuldig had bevonden aan de ontvoering van haar dochter. Pas na tussenkomst van de drie rechters werd hij daarvoor vrijgesproken, omdat de jury met een wettelijk te kleine meerderheid van zeven tegen vijf Nihoul schuldig had bevonden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden