Fabienne de Vries

'Het is een stukje beschaving, innerlijke beschaving wel te verstaan, om niet over je salaris te praten. En er een ander niet naar te vragen....

Guido Goudsmit

'Dat De Telegraaf schrijft dat ik een droomcontract heb afgesloten met Joop van den Ende, dat vind ik prima. Maar uiteindelijk heb ik nergens en met niemand inhoudelijk gesproken over mijn persoonlijke financiën.

'Ja, ik was als vee-jay bij TMF een publiek figuur, en nu als allround-presentatrice in de dop bij RTL4 eveneens, maar moet ik meteen mijn hele hebben en houden blootgeven omdat ik voor het eerst in Wedden dat ben verschenen? Daar ben ik het dus niet mee eens, of ik nu als een idool word behandeld of niet. Ik werk hard, daar gaat het om: dat ik op televisie iets presteer. Geld is daarbij niet van belang.

'De wereld van het grote geld? Oké, ik wil best toegeven dat ik nooit van de muziekzender naar RTL zou zijn verhuisd als ik er niet op vooruit was gegaan. Maar het aanbod van Van den Ende vond ik vooral de moeite waard omdat ik me onder zijn hoede verder kan ontwikkelen in het televisievak. Dat was voor mij een voorwaarde, anders zou zo'n overstap geen zin hebben.

'Ik verdien nu behoorlijk, genoeg zelfs om wat opzij te zetten. Daar heb ik wel een manier voor gevonden. Ik mag zo langzamerhand best wat overhouden - ik heb tenslotte al jaren geen studiebeurs meer. Toen ik op mijn 21ste meedeed met de Miss Universe-verkiezing bij Veronica, was dat heus niet om het geld. Uiteindelijk verliet ik de Amstedamse hogeschool waar ik een lerarenopleiding volgde, om vee-jay te worden. Ook dat was niet om het geld.

'Mijn belangrijkste kostenposten zijn cadeautjes, dingetjes voor mijn huis en de bioscoop. Aan kleding besteed ik heel weinig - heel veel kleding kan ik gewoon lenen. Bovendien loop ik het liefst rond in een slobbertrui en een spijkerbroek. En, niet te vergeten, ik ga graag uiteten - en dat kan best in dure restaurants zijn.

'Maar nogmaals, geldzaken zijn privézaken, en daarmee uit. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Het is gewoon niet netjes over geld te praten, of je nu arm bent of rijk.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden