Ex

Hij kwam me ophalen in zijn nieuwe rode Mazda Cabrio, een auto die in mijn ogen totaal niet bij hem past....

De nieuwe Madza deed direct een vervroegde midlife-crisis vermoeden (vriendlief is namelijk ietsje ouder). 'Meneer' reed mijns inziens ook wel wat snel en roekeloos. Hij hoefde toch echt geen indruk meer op mij te maken, zei ik. Beledigd was hij niet. Ik mocht zelfs het stuur even overnemen.

Nadat we het museum hadden bekeken, stelde hij tot mijn vreugde voor een pizza te halen en die bij hem thuis op te eten. Het was natuurlijk weer erg vertrouwd om bij hem thuis te zijn en het was erg gezellig. Uiteindelijk belandden we, via de bank, in zijn bed.

Ja, ik weet het: seks met je ex is complex. Maar nu werd het al wel heel snel ingewikkeld. Toen hij na afloop uit de badkamer kwam, zei hij heel nuchter: 'Ik neem aan dat je nog niet aan gezinsuitbreiding toe bent?'

Condoom gescheurd dus. Had ik net besloten om die dag voor de afwisseling eens níet na te denken.

Uiteindelijk besloot ik naar mijn eigen huis terug te gaan, liefst 2,5 uur reizen verderop, om de volgende ochtend naar mijn huisarts te kunnen voor de morning-after pil. Mijn ex bracht me via een sluiproute naar het station. De zandweg zat vol kuilen en zijn snelle auto had weinig vering. Moe als ik was, mompelde ik nog iets over een abortusweggetje. Om elf uur 's avonds stond ik weer op het station en hij taaide af. Wat hebben mannen het soms toch makkelijk.

De volgende dag hoopte ik nog even dat ik het had gedroomd. Voor de zekerheid ging ik toch maar naar de dokter.

Ik had me voorbereid op een misselijke dag. Lichamelijk viel het mee, maar voor de rest liep alles mis. Lekke band, drie keer mijn recept kwijt, hoofd er niet bij enzovoorts. En twijfel. Ik dacht alsnog 'verstandig' aan geboortebeperking te hebben gedaan, maar wie ben ik. . .?

Een ongeluk komt natuurlijk nooit alleen.

Voordat ik de volgende dag naar college ging, zei ik nog even mijn nieuwe hamster gedag. Ik zag wat bewegen onder het diertje en toen ik nog eens goed keek, ontdekte ik dat ik ineens acht hamsters had!

Wat een timing. Maar liever mijn hamster dan ik.

Binnenkort breng ik mijn hamster met baby's terug naar de dierenwinkel. Terug naar de verkoper die mij niet had verteld dat de hamsters in de aanbieding waren (acht voor de prijs van één!).

Nog zo'n man van wie je niet weet wat je aan hem hebt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden