Extra mankracht fiscus voor probleemgevallen

DEN HAAG (ANP) - Om de grootste problemen van burgers op korte termijn het hoofd te bieden, zet de Belastingdienst de komende tijd extra mankracht in. Op die manier kunnen belastingplichtigen met hun problemen ook 's avonds of in het weekeinde bij de fiscus terecht.

Voor de langere termijn zit de oplossing vooral in het vernieuwen van alle computersystemen, benadrukte staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) donderdag in een debat met de Tweede Kamer. Aanvankelijk zou dat vijf tot tien jaar kunnen duren, maar De Jager wil in ieder geval het hele systeem van de toeslagen, de tegemoetkomingen voor huur, zorg en kinderopvang, in 2009 op orde hebben.

Met zijn toezeggingen stelde De Jager voorlopig een zeer bezorgde Kamer donderdag gerust. In het parlement is grote onvrede over het functioneren van de dienst waar de afgelopen tijd uitbetalingen misgingen en grote vertragingen waren bij het verwerken van gegevens. De Kamerleden gaven aan veel klachten van verontruste belastingplichtigen te hebben gehad.

De Jager erkende dat er problemen zijn, maar deed ook een beroep op het parlement niet te snel met kritiek te komen en eerst uit te zoeken of er echt problemen zijn. ,,Veel gedoe creëeren we zelf'', aldus De Jager.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden