Extra geld voor sport uit Staatsloterij

Het ministerie van VWS gaat de komende 3 jaar per jaar 10 miljoen extra uitgeven aan sport. Dat blijkt uit de begroting voor 2012. Van die 10 miljoen is ten minste 6 miljoen afkomstig uit de opbrengsten van de Staatsloterij.

ANP
Epke Zonderland in actie op het onderdeel de rek tijdens de finale van het EK Turnen in Berlijn. Beeld ANP
Epke Zonderland in actie op het onderdeel de rek tijdens de finale van het EK Turnen in Berlijn.Beeld ANP

Het geld is bedoeld als extra ondersteuning voor de wens van minister Edith Schippers het sporten in Nederland, zowel in de breedte als in de top, naar een hoger plan te tillen zoals ze eerder verwoordde in de beleidsbrief Sport en bewegen in Olympisch perspectief.

André Bolhuis, voorzitter van sportkoepel NOC*NSF, toonde zich donderdagavond verheugd met de extra impuls voor de sportsector. 'Met deze begroting maakt het kabinet Rutte de toezegging waar dat de sport meer middelen uit de de kansspelopbrengsten zou krijgen. Daar ben ik natuurlijk buitengewoon blij mee', aldus Bolhuis.

Op de begroting van VWS is nu een kleine 130 miljoen euro gereserveerd voor sport. Daarvan is 36,8 miljoen bestemd voor ondersteuning van de ambitie om bij de beste tien topsportlanden van de wereld te horen. Ook heeft het ministerie ruim 11 miljoen euro gereserveerd om bij te dragen aan de vorming van een gefundeerd besluit over de kandidaatstelling voor de Olympische en Paralympische Spelen in 2028 in Nederland.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden