Extra geld voor ontslagenen hoofdkantoor ABN

Ondernemingsraad ABN Amro bedingt betere vergoeding voor 1.900 werknemers...

AMSTERDAM De 1.900 ABN Amro’ers die hun baan verliezen vanwege de overname krijgen twee tot drie extra maandsalarissen boven een eerder afgesproken ontslagvergoeding in de cao. Dit heeft de Centrale Ondernemingsraad (COR) bedongen bij de overnemende partij, het consortium dat bestaat Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Banco Santander. De COR heeft dit vrijdag laten weten aan de medewerkers.

De extra uitkering is een onderdeel van een pakket afspraken dat de COR heeft gemaakt met het bankenconsortium over het personeelsbeleid bij ontvlechting van de bank en de integratie met Fortis en RBS. ‘We vonden de algemene richtlijnen van het consortium onvoldoende toegesneden op de Nederlandse situatie’, zegt Sacha Scholten, voorzitter van de COR.

Het bankensortium, dat ruim 70 miljard euro betaalde voor ABN Amro, verwacht dat circa 8.000 arbeidsplaatsen in Nederland zullen vervallen. Bij de vermogensbeheertak van ABN Amro die naar Fortis gaat, verdwijnen circa 500 banen en op het hoofdkantoor in Amsterdam 1.900 banen bij afdelingen als personeelsontwikkeling en investor relations. Bij de bankkantoren, die ook worden overgenomen door Fortis, zullen naar schatting 5.500 medewerkers hun werk verliezen. In eerdere cao’s is overeengekomen met de vakbonden dat medewerkers die boventallig worden, een maandsalaris per dienstjaar krijgen. Bovendien worden ze geholpen bij het vinden van nieuw werk.

De COR heeft ook afspraken gemaakt over de selectie van de werknemers die de bank moeten verlaten. Bij asset management, de vermogenstak van ABN Amro, is per team geselecteerd. ‘Die selectiemethode vinden we niet transparant en kan leiden tot unfaire uitkomsten’, zegt Scholten.

‘Zoals het bij vermogensbeheer is gegaan, is een voorbeeld van hoe het niet moet’, aldus Scholten. ‘Voor alle volgende splitsingen en integratietrajecten gelden de personeelsrichtlijnen die we zijn overeengekomen.’

De COR heeft ook bereikt dat de arbeidsvoorwaarden bij de integratie van onderdelen van ABN Amro in Fortis en RBS niet zullen verslechteren in vergelijking met de huidige cao van de 25 duizend ABN Amro-werknemers.

‘In het bestaande sociaal plan is geen rekening gehouden met een overname’, zegt Scholten. ‘Dat pakt met name voor medewerkers op het hoofdkantoor nadelig uit.’

Bij de berekening van hun ontslagvergoeding wordt bijvoorbeeld niet gekeken naar inkomen dat niet structureel was, zoals bonussen. Ook tellen niet alle jaren als dienstjaren. Iemand die bijvoorbeeld een aantal jaren in de VS heeft gewerkt voor de bank op een ander contract, zal merken dat die jaren niet worden meegenomen bij de bepaling van de hoogte van de ontslagvergoeding.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden