Exposities

GENDER BLENDER

MU, Eindhoven. Van 6/6 t/m 17/8.

mu.nl

GenderBlender toont een staalkaart aan internationale werken waarin genderdiversiteit een hoofdrol speelt. Films, foto's, installaties, sculpturen, tekeningen en performances die uitdagen en vragen oproepen maar ook uitnodigen tot zelfreflectie. Te zien zijn werken van o.a. Sven Ratzke en Dennis Veldman, Silvia B. en Han Hoogerbrugge. Ook is er een randprogramma met diverse debatten, lezingen, performances, variété, workshops en films.

undefined

TUSSENBEELDEN

Schunck, Heerlen. Van 7/6 t/m 7/9.

schunck.nl

Schunck toont een bijzondere selectie van hedendaagse werken over de rol van het beeld als bemiddelaar tussen de aardse en bovennatuurlijke wereld in verschillende culturen.

undefined

VOOR DE NIEUWE MENS

De Fundatie, Zwolle. Van 7/6 t/m 14/9.

museumdefundatie.nl

Tussen 1910 en 1930 ontwikkelden kunstenaars in Rusland een volledig nieuwe beeldtaal, waarbij de oude kunst werd vervangen door een nieuw revolutionair artistiek universum. Figuratie werd afgewezen en er ontstond een volledig abstracte kunst, bestaande uit geometrische vormen in wit, zwart en primaire kleuren. Museum De Fundatie toont circa 110 tekeningen, collages, fotomontages, boekillustraties en objecten uit deze periode van onder meer El Lissitzky, Kazimir Malevitsj en Vladimir Tatlin.

undefined

GRID2014

Op diverse locaties in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. T/m 22/6.

gridphotofestival.com

Zesde editie van tweejaarlijks internationaal fotofestival over hedendaagse

beeldcultuur. De hoofdlocatie is een pop-up expositiegebied aan de Tolstraat in Amsterdam. Naast tentoonstellingen is hier een randprogramma van lezingen, workshops en presentaties.

undefined

INTERNATIONALE ARCHITECTUUR BIëNNALE

Hoofdtentoonstelling: Kunsthal en het Natuurhistorische Museum in Rotterdam. T/m 24/8. iabr.nl

Urban by nature is het thema van de zesde editie van de Internationale Architectuur Biennale in Rotterdam. Bijna honderd projecten van toonaangevende internationale ontwerpers tonen in plannen, films, infographics, foto's en maquettes het verleden, heden en toekomst van het stadslandschap. Verder tot 9/7 een programma van conferenties, lezingen, debatten en excursies.

undefined

FOREVER YOUNG

Kunsthal, Rotterdam. t/m 11/5.

kunsthal.nl ****

Talrijke fotografen streven ernaar jongerencultuur te vereeuwigen; zelden lukt het de oppervlakkigheid te ontstijgen. Martijn van de Griendt slaagt daar wel in. Behalve uitbundig en kleurrijk is zijn werk ernstig en respectvol.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden