Exposities

Omer FastN

Stedelijk Museum, Amsterdam. Op 26/6.


stedelijk.nl


Tijdens de stedelijk|film-avond vanavond staat het werk van Omer Fast (1972, Jeruzalem) centraal. De kunstenaar zal een lezing geven en daarna wordt zijn werk 5000 Feet is the Best vertoond, dat in première ging op de Venetië Biënnale in 2011. Fast onderzoekt in zijn werk de ruimte en narratieve vorm van cinema.

undefined

CuriosityN

De Appel, Amsterdam. Van 27/6 t/m 14/9.


deappel.nl


De tentoonstelling Curiosity, samengesteld door schrijver Brian Dillon, staat in het teken van de 'nieuwsgierigheid'. Nieuwsgierigheid als de 'motor' die ons ertoe aanzet om kennis te verwerven maar ook als een ooit zondig verlangen naar vreemde en nieuwe zaken. Met werken van onder andere Nina Katchadourian, Matt Mullican, Tacita Dan, Katie Paterson en Gerard Byrne.

undefined

paul noble

Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. T/m 21/9. boijmans.nl


Sinds 1996 bouwt kunstenaar Paul Noble aan zijn minutieus uitgetekende stad Nobson Newtown. In deze tentoonstelling zijn 23 van zijn gigantische werken te zien op vellen papier van soms wel zeven bij vijf meter. Een surrealistische wereld met open pleinen, hoekige gebouwen en hooggebergte, maar ook met koeien, beelden, plantenkassen en bomen. Geïnspireerd op de Engelse kustplaats Whitley Bay, waar Noble opgroeide, maar inmiddels uitgegroeid tot de proporties van een metropool uit het Egyptische of Romeinse Rijk.

undefined

The Social SalonN

The House of ABABA, Rotterdam. T/m 16/7.


ababa.nl


Boomerang Create en The House of ABABA doken de archieven in voor de beste ontwerpen uit tien jaar Boomerang. Een speelse tentoonstelling op het randje van toegepaste en autonome kunst die de artistieke mogelijkheden van de sociale media laat zien.

undefined

Jürgen PartenheimerN

Gemeentemuseum, Den Haag. Van 28/6 t/m 9/11. gemeentemuseum.nl


Het Gemeentemuseum brengt schilderijen, werken op papier, keramiek, sculpturen en kunstenaarsboeken van Jürgen Partenheimer bijeen voor een terugblik op zijn meer dan 35-jarige carrière.

undefined

Reis in de tijdN

De Nieuwe Kerk, Amsterdam. Van 27/6 t/m 14/9. nieuwekerk.nl


In een speciaal voor de Nieuwe Kerk ontworpen installatie stapt de bezoeker terug in de nationale geschiedenis. Van katholieke devotie tot de Beeldenstorm, van kruisridder tot VOC-koopman die er begraven zijn, van Hollandse zeehelden tot de ceremonies van onze staatshoofden.

undefined

SpotlightN

Foam, Amsterdam. Van 27/6 t/m 30/9.


foam.org


In Foam is werk te zien van de jonge fotografen die de afgelopen vijf jaar zijn gepresenteerd in het jaarlijkse Talent-nummer van Foam Magazine. Geselecteerd uit meer dan 7000 portfolio's laat het de meest recente ontwikkelingen in de internationale fotografiewereld zien.

undefined

AS SWEET AS IT GETS

Bozar, Brussel. T/m 3/8.


bozar.be jjjjj


Michaël Borremans veroverde de afgelopen twintig jaar stilletjes de wereld. Zijn


werk - schilderijen, tekeningen en films -


is ongrijpbaar en aantrekkelijk tegelijk.

undefined

AFSTUDEEREXPOSITIES

Gerrit Rietveld Academie


Van 2 t/m 6/7 in de drie gebouwen aan de Fred. Roeskestraat in Amsterdam


gerritrietveldacademie.nl


AKV|St Joost


Bachelors van 28/6 t/m 2/7 in Breda en Den Bosch. Master of Fine Art van 26 t/m 29/6 in Club Solo, Breda. Master of Photography van 26 t/m 6/7 in Castrum Peregrini, Amsterdam. Master of Graphic Design van 28/6 t/m 2/7 bij kunstacademie Breda.


akvstjoost.nl


AKI, ArtEZ Academie voor Art & Design


Van 2 t/m 6/7 in Cultuurpark Enschede.


artez.nl


Willem de Kooning Academie


Van 25 t/m 29/6 in het Zomerhofkwartier in Rotterdam


wdka.nl


Piet Zwart Instituut


T/m 29/6 in TENT, Rotterdam.


pzwart.wdka.nl


Utrecht Graduate School of Visual Art and Design


Master Of Fine Art, t/m 5/7 in de Academiegalerie in Utrecht.


mahku.nl


ArtEZ Art & Design Arnhem


Van 2 t/m 6/7 in Building 026 in Arnhem.


ArtEZ Art & Design en Interieurarchitectuur Van 2 t/m 6/7 in de Academie voor Art & Design en Academie van Bouwkunst in Zwolle. artez.nl

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden