Exposities

MISTAKES I'VE MADE

Annet Gelink Gallery, Amsterdam. T/m 1/3.

annetgelink.com

Solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck met als belangrijkste thema's stilte, de verkenning en toe-eigening van ruimte, het gebruik van goud en het verlangen naar een persoonlijke levenssfeer.

REFLECTIES

GEM, Den Haag. T/m 4/5.

gem.nl ****

Het werk van beeldend kunstenaar Daan van Golden is gebaseerd op fragmenten van patronen. Met een minutieuze ijver werkt hij al veertig jaar aan zijn oeuvre. Het Gemeentemuseum toont een fraaie selectie van een stuk of dertig werken.

FRAMING SCULPTURE

Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. T/m 11/5. boijmans.nl ****

Het presenteren van sculpturen krijgt een extra dimensie in het Boijmans Van Beuningen, waar beelden van Brancusi, Rosso en Man Ray vergezeld gaan van foto's. Die concurreren in schoonheid met het oorspronkelijke werk, zozeer dat je soms denkt: de foto is beter.

FOREVER YOUNG

Kunsthal, Rotterdam. t/m 11/5.

kunsthal.nl ****

Talrijke fotografen streven ernaar jongerencultuur te vereeuwigen; zelden lukt het de oppervlakkigheid te ontstijgen. Martijn van de Griendt slaagt daar wel in. Behalve uitbundig en kleurrijk is zijn werk ernstig en respectvol.

FACELESS

Mediamatic Fabriek, Amsterdam. T/m 13/4.

mediamatic.net ****

Sinds the war on terror groeit de behoefte anoniem te blijven temidden van bewakingscamera's en gezichtsscanners.

Ook in de kunst, zo laat deze intrigerende tentoonstelling zien.

MONDRIAAN EN HET KUBISME

Gemeentemuseum, Den Haag. T/m 11/5.

gemeentemuseum.nl ****

In 1912 vertrok Piet Mondriaan voor twee jaar naar Parijs waar hij het kubisme van Picasso en Braque met eigen ogen wilde zien. Terug in Nederland werden zijn eerste kubistische werk in de Haagse kunsthandel Walrecht geëxposeerd. In het Gemeentemuseum aandacht voor deze legendarische tentoonstelling, de invloeden van Parijs op Mondriaan en de invloed van Mondriaan op zijn landgenoten.

PINNED UP

Stedelijk Museum, Amsterdam. T/m 15/6.

stedelijk.nl ****

Een stoel van gevlochten touw of doorzichtig plastic. Lampen en trappen als 3D borduurwerkjes. De eierenvaas. Wie kent ze niet? De ontwerpen van Marcel Wanders (1963) zijn inmiddels overal bekend. Het Stedelijk besteedt nu terecht een overzichtstentoonstelling - de 'grootste ooit' - aan zijn oeuvre.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden