Exposities

WONDER

Museum Kranenburgh in Bergen. Van 9/11 t/m 16/3.

kranenburgh.nl

Na een verbouwingsperiode van twee jaar viert Museum Kranenburgh de heropening met de manifestatie Wonder, waarin werk en achtergronden te zien en te horen zijn van kunstenaars die woonden en werkten in Bergen, onder wie Charley Toorop en Lucebert.

LORENZO VITTURI

Foam Amsterdam. Van 8/11 t/m 11/12.

foam.org

De studio van Lorenzo Vitturi is vlakbij de drukke Ridley Road Market in Londen. Hij bracht er veel tijd door met fotograferen en met het maken van sculpturen en collages met materialen en voorwerpen die hij vond tussen het marktafval. De tentoonstelling Dalston Anatomy is zijn eerbetoon aan deze plek.

COCO CHANEL

Gemeentemuseum, Den Haag. T/m 2/2.

gemeentemuseum.nl

Chanel: de legende toont topstukken van het modehuis zoals originele Chanel-ontwerpen uit de jaren twintig en dertig, mantelpakken uit de jaren zestig en creaties gedragen door beroemde klanten als Marlene Dietrich en Romy Schneider. Ook: accessoires en een selectie costume jewellery uit particulier bezit en een originele flacon Chanel No.5 uit 1921.

Sieraad Art Fair

De Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Van 7 t/m 11/11.

sieraadartfair.com

Sieraad Art Fair is een beurs waar meer dan 185 hedendaagse sieraadontwerpers uit 33 landen hun werk tonen; van beginnend talent tot gearriveerde ontwerpers.

Klik! Festival

Van 12 t/m 17/11 in Eye Amsterdam.

klikamsterdam.nl

Zes dagen lang staat Eye in het teken van animatie. Het thema is dit jaar de Fabulous Fifties. Op het programma competities, previews, workshops, lezingen feesten en een speciaal programma voor kinderen.

DE ANATOMISCHE LES

Gemeentemuseum Den Haag. T/m 5/1.

gemeentemuseum.nl ****

De menselijke anatomie is een onuitputtelijke bron voor de wetenschap, maarook voor de kunst. Het Gemeentemuseum Den Haag toont alle tien anatomische lessen die in de zeventiende eeuw in Nederland zijn vervaardigd samen met werk van internationale moderne en hedendaagse kunstenaars.

KOKOSCHKA

Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.T/m 19/1.

boijmans.nl ****

Oskar Kokoschka probeerde met zijn schilderijen de demonen in zijn leven te bezweren. Het eerste Nederlandse overzicht in vijftig jaar is een feest om te zien: alle werken tezamen vormen één zelfportret.

KAZIMIR MALEVITSJ

Stedelijk Museum, Amsterdam. T/m 2/2.

stedelijk.nl *****

Overzichtstentoonstelling van Kazimir Malevitsj (1878-1935) en de Russische avant-garde. Malevitsj bracht de beeldende kunst tot een absolute minimum terug: het schilderen van een zwart vierkant op een wit doek. De tentoonstelling toont hoe de Rus zover is gekomen én wat hij daarna aan meesterwerken maakte. Met ruim 500 objecten, afkomstig uit het Stedelijk zelf, aangevuld met (veel onbekende) schatten uit de Griekse Costakis Collectie en andere bruikleengevers.

DE ZEVEN HOOFDZONDEN

Centraal Museum, Utrecht. T/m 18/5.

centraalmuseum.nl ****

Gastcurator en ontwerper Jurgen Bey prikkelt met tentoonstelling over ondeugden, geinspireerd door De zeven

hoofzonden van Jeroen Bosch.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden