Examens in augustus voor leerlingen Ibn Ghaldoun

De leerlingen van de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun moeten waarschijnlijk hun examens grotendeels in augustus maken. In totaal 23 examens, vooral op havo en vwo, zijn voor leerlingen van deze school ongeldig verklaard.

De Ibn Ghaldounschool in Rotterdam. Beeld anp
De Ibn Ghaldounschool in Rotterdam.Beeld anp

Vanaf komende week is de herkansingsperiode, die voor leerlingen van Ibn Ghaldoun als eerste poging geldt voor de ongeldige examens. Voor leerlingen die veel vakken opnieuw moeten doen, is die periode echter te kort. Zij moeten vanaf 12 augustus, het derde tijdvak voor de examens, opnieuw aan de bak. Dat heeft het College voor Examens (CvE) donderdag laten weten.

Vanaf maandag begint het tweede tijdvak. Dit is de officiële herkansingsperiode, over het algemeen doen leerlingen dan een of twee vakken opnieuw om alsnog te slagen. Veel herkansingen zijn op hetzelfde moment, zoals bijvoorbeeld voor het vwo Nederlands en aardrijkskunde, beide dinsdag om half twee.

Met de uitzonderlijke situatie dit jaar, 24 gestolen examens op de islamitische school Ibn Ghaldoun, is er in het tweede tijdvak voor veel leerlingen niet voldoende ruimte om alles te maken.

Op het vmbo zijn twee examens gestolen, Engels en economie, deze moeten op de Rotterdamse school maandag en dinsdag opnieuw gemaakt worden. Op de havo zijn maar liefst tien examens ontvreemd en op het vwo zelfs twaalf.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden