Examen gehaald?

WIE CABARETIÈRE SARA KROOS..

Cabaretière Sara Kroos (25) toert momenteel door het land met haar nieuwe theatershow Zoetgevooisd. Sara deed eindexamen havo in 1998.

'Tijdens de diploma-uitreiking gaf ik een cabaretvoorstelling en dat verraste nogal wat leraren. Sommigen wisten wel dat theater mijn passie was, maar de meesten zagen me vooral als een te aanwezig en luidruchtig meisje.

'De middelbare school was niet bepaald de meest gelukkige periode uit mijn leven. Ik was vooral de laatste jaren somberder dan normaal is voor een puber. Ik werd vlak voor het vwo-examen naar de havo getrapt, omdat ik alles deed behalve leren. Daar baalde ik van. Ik ben een streber en ik wil overal de beste in zijn. Maar ik wilde niet nog langer op school blijven en ik was blij dat ik zodoende alsnog examen kon doen.

'Uiteindelijk slaagde ik met goeie cijfers. Ik had zelfs een negen voor Nederlands, maar dat kwam omdat ik verliefd was op de juf. Ik wilde natuurlijk dat ze me zich zou herinneren en deed extra mijn best. Ik las de dikste pillen voor mijn lijst. Waar anderen al afhaakten bij Marga Minco, verslond ik de lastigste boeken. Het gala heb ik nog meegemaakt, maar al die feesten daarna niet. Ik heb het eindexamen op mijn laatste krachten gehaald en ik zakte daarna door mijn benen. Terwijl iedereen aan het feesten was, werd ik opgenomen. Ik kan er nu nuchter over vertellen, maar het was een hectische tijd die ik graag luchtiger had beleefd. Ik ben wel heel blij dat ik het heb afgemaakt. En dat is ook mijn tip aan iedereen die er nog aan moet beginnen: maak het af. Na de middelbare school ben je pas echt vrij om de dingen te doen die je belangrijk vindt. Dat vooruitzicht heeft mij enorm gemotiveerd om door te gaan en mijn examens te halen.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden