Ex-president Clinton schiet uit zijn slof in tv-interview

De vroegere president Bill Clinton is verbaal flink tekeer gegaan tijdens een vraaggesprek zondag op de Amerikaanse conservatieve televisiezender Fox News....

ANP

‘Ik was er dichter bij om hem (Bin Laden) te doden dan iemand sindsdien’, sneerde Clinton indirect naar zijn opvolger George Bush. ‘Als ik nog steeds president was, dan zouden we nu meer dan 20.000 troepen hebben (in Afghanistan) om hem te doden. We hebben een regering die denkt dat Afghanistan ongeveer eenzevende zo belangrijk is als Irak’, verwees Clinton naar de 140.000 militairen die momenteel in Irak zijn gestationeerd.

De Democraat Clinton sprak van een lastercampagne van de rechtervleugel van Republikeinse partij van Bush. ‘Ik heb meer geprobeerd om Bin Laden uit de weg te ruimen dan al de conservatieven die mij nu aanvallen. Zij dreven destijds de spot met mij omdat ik het probeerde. Zij hadden acht maanden om het te proberen. Zij probeerden niets. Ik heb het geprobeerd. Dus heb ik het geprobeerd en heb ik gefaald’, aldus Clinton.

Ook presentator Chris Wallace van Fox News Sunday kreeg een veeg uit de pan toen die Clinton de ‘publieksvraag’ over Bin Laden stelde. ‘ Je hebt je fijne kleine conservatieve aanval op mij uitgevoerd. Ik wil wel eens weten aan hoeveel leden van de regering-Bush jij deze vragen hebt voorgelegd’, zei een zeer geïrriteerde Clinton tegen de presentator.

‘En je zit daar met die kleine grijns op je gezicht en je denkt de je zo intelligent bent. Maar ik had een verantwoordelijkheid om dit land te beschermen.’ Clinton zou eigenlijk ondervraagd worden over klimaatverandering.

Oud-president Bill Clinton schiet tijdens een interview met Chris Wallace van de neoconservatieve tv-zender Fox uit zijn slof. Clinton ontstak in woede toen Wallace suggereerde dat Clinton tijdens zijn presidentschap niet genoeg zijn best had gedaan om Osama bin Laden te vinden en op te pakken. (AFPP) Beeld
Oud-president Bill Clinton schiet tijdens een interview met Chris Wallace van de neoconservatieve tv-zender Fox uit zijn slof. Clinton ontstak in woede toen Wallace suggereerde dat Clinton tijdens zijn presidentschap niet genoeg zijn best had gedaan om Osama bin Laden te vinden en op te pakken. (AFPP)
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden