Ex-directeur Hofnarretje wil ouders spreken

Albert Drent, voormalig eigenaar-directeur van kinderdagverblijf 't Hofnarretje, wil in contact komen met de ouders van kinderen die door Robert M. zouden zijn misbruikt. In een brief aan hun advocaat zegt hij dat hij gesprekken met hen wil voeren. Advocaat Richard Korver van de ouders wil niet reageren.

Albert Drent.Beeld anp

'Ik vind het wel eng', zegt Drent vandaag in een gesprek met de Volkskrant. 'Ik ben bang dat ze boos op me zijn, maar ik ga het niet uit de weg. Misschien helpt het als we delen dat we er allemaal ingetrapt zijn.' Robert M., de hoofdverdachte van de Amsterdamse zedenzaak, werkte ruim twee jaar op 't Hofnarretje.

Drent verkocht 't Hofnarretje vorig jaar 'voor een appel en een ei'. Naar eigen zeggen wordt hij binnenkort failliet verklaard.

Ouders van slachtoffers dienden onlangs een verzoek in bij het hof Drent alsnog vervolgd te krijgen. Ze zijn het niet eens met de eerdere beslissing van justitie dit niet te doen.

Geen fouten gemaakt

Drent zegt in het interview dat hij geen fouten heeft gemaakt. 'Ik weet niet waar ik spijt van moet hebben. Ik heb niks misdaan.' Wel heeft hij begrip voor de ouders. 'Als ouder zou ik ook alles uit de kast halen om de waarheid boven water te krijgen.'

Het Openbaar Ministerie maakte in november bekend Drent niet te vervolgen omdat niet is gebleken dat hij wist van het misbruik. Wel verwijt justitie hem dat de bedrijfsvoering 'rommelig' was en dat niemand in de organisatie alert was op de mogelijkheid van seksueel misbruik van kinderen.

Advocaat Richard Korver wil niet ingaan op de vraag of ouders schadevergoeding zullen eisen van Drent. Wel zegt hij dat een groot deel van hen een claim zal indienen bij Robert M. en zijn echtgenoot Richard van O.

De rechtszaak tegen Robert M. begint 12 maart. Hij heeft bekend dat hij 87 zeer jonge kinderen heeft misbruikt. Het OM vervolgt hem voor 67 gevallen. Richard van O. wordt vervolgd voor medeplichtigheid.

Korver vertegenwoordigt de ouders van 44 slachtoffers. Van de ouderparen willen er 21 tijdens de rechtszaak zelf spreken over wat hen is overkomen, en 14 willen dat Korver dat voor hen doet omdat ze dit emotioneel niet aankunnen. Justitie staat dit laatste niet toe. Korver noemt dit een 'lichtelijk frigide standpunt'.

Lees het volledige interview met Albert Drent in de Volkskrant van vandaag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden