Evenementen

Groningen/Friesland..

Drente/Overijssel

* Op 17 maart om 14 uur start een excusie over het Groote Zand bij Hooghalen. Dit gebied ademt nog altijd de sfeer van open heide en geleidelijke overgangen naar natuurlijk bos. Start bij de parkeerplaats van camping Het Grote Zand aan de weg van Hooghalen naar Amen. Info: 0592-31.35.52

* Wie wordt jeugdkampioen goochelen van Nederland? Tien talentvolle jongelui onder de 18 strijden op 17 maart in Theater de Tamboer in Hoogeveen om deze titel. Aanvang 14 uur. De Nederlandse Magische Unie organiseert deze wedstrijd vooral om het goochelniveau in Nederland op peil te houden. Zie ook: www.goochelen-nmu.nl

Gelderland/Flevoland

* De historische Overtuin in Warnsveld is drie weekeinden lang open voor het publiek (16 en 17 maart, 13 en 14 april, 11 en 12 mei, telkens van 10 tot 17 uur). De tuin staat door het milde weer van de afgelopen tijd vroeg in bloei. Er is een grote verscheidenheid aan stinsenflora, bloeiheesters en fraaie, oude bomen. De Overtuin ligt in het hart van het oude dorp, tussen kerk en molen.

* Met Staatsbosbeheer naar de tweeduizend jaar oude eikenstobben of eikenstoven op de Veluwe, een wandeling van zo'n twintig kilometer. En passant broedende watervogels in het Watergraafsmeer. Op 17 maart. Start 10.30 uur bij Hotel Mooi Veluwe, Garderenseweg 154 in Koudhoorn (tussen Garderen en Putten)

Noord-Holland/Utrecht

* Het Tropenmuseum in Amsterdam bestormt tot en met 2 juni de hemel met tientallen spectaculaire vliegers uit alle windstreken. Vrijwel geen tijdverdrijf zo oud als vliegeren. Marco Polo had het al over bemande Chinese reuzenvliegers. De dertig meter hoge Lichthal van het museum zal vol zijn met zwevende kleuren, beelden, symbolen en vormen. Dagelijks open van 10-17 uur, Linnaeusstraat 2. Op Koninginnedag en 5 mei gesloten.

* Alvast even een vooruitblik naar Pasen. In het weekend 30 maart t/m 2 april staat het Bakkerijmuseum, Nieuwstraat 8, in Medemblik, weer helemaal in het teken van de paaseieren. Banketbakkers demonstreren hoe je chocolade paashazen hol maakt, er is een eierspeurtocht en nog veel meer. Op deze dagen is het museum open van 12 tot 17 uur.

Zuid-Holland/Zeeland

* Tot 16 juni in het Stadsmuseum Woerden de tentoonstelling Wind en Wilgen van de 19de-eeuwse landschapsschilder Jan Willem van Borselen. De naam van de tentoonstelling geeft aan wat zijn specialiteit was: hij was dol op weilanden, rietkragen, plassen, wilgen en wolken. Open: di.vr. 13-17 uur, za. en zo. 12-17 uur.

* Boomplantdag: 20 maart. Goede reden om milieu en literatuur bijeen te halen, vond Literair Café Brielle. Daarom op die dag om 15.30 uur een bijeenkomst in Vrijheidsbos Brielle aan het Brielse Meer, ook als voorproefje van Bevrijdingsdag. Tien dichters brengen een plaquette met een gedicht aan op een door hen geadopteerde boom. Schoolkinderen lezen zelfgemaakte gedichten voor. Info: 0181-48.36.55.

Noord-Brabant/Limburg

* Op 17 maart in het Klooster, Hoogstraat 4-6 in Waalre de Internationale Devotionaliabeurs. Wie op zoek is naar gebedenboeken, kerkboeken, devotieprenten, bidprentjes, religieuze medailles, heiligenbeelden, rozenkransen en wat dies meer, moet hier per se naar toe. Info: 040-22.16.633

evenementen@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden