Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

'Absurditijd' is een tentoonstelling met een knipoog over de tijd die mens en dier regeert. Van zandloper tot biologische klok, ze zijn tot en met 30 april te aanschouwen in Natuurmuseum Enschede. Open di-vr 10-17, za-zo 13-17 uur.

Noord-Holland/Utrecht

In het Scheepvaartmuseum van Amsterdam is morgenmiddag om 15 uur de lezing 'Genieten van scheepvaartreclame'. Spreker is Paul Kaldewaay, werkzaam bij een reclamebureau en betrokken bij de reclame van rederijen. Gratis toegankelijk voor bezoekers van het museum.

De Hortus Botanicus Amsterdam is op 29 januari tussen 19 en 23 uur open voor iedereen die de sfeer van een wintertuin bij avond wil proeven. Gidsen voorzien iedere boom van een verhaal, Ko van Geemert houdt om 20.30 uur de voordracht 'Avond in de tuin'. Toegang ¿ 7,50.

Tussen 10 en 18 uur is in de Westergasfabriek in Amsterdam op 29 en 30 januari de Baobab Reismarkt, met zeer uiteenlopende voorlichting over reizen naar exotische oorden. Toegang gratis.

Vanwege de grote belangstelling prolongeert het NAA Omroepmuseum in Hilversum de expositie 'Mediakids' (over de mooiste kinderprogramma's op radio en tv) tot en met 6 februari. Open di-vr 10-17, za-zo 12-17 uur.

Fotograaf Reinhardt Herwig (1878-1959) had een hekel aan alles wat idyllische landschappen verstoorde. Landarbeiders en telefoonpalen verdwenen per retoucheerkwast en een lege horizon van de Zuiderzee werd voorzien van een zeilbootje. Zijn werk, dat beroemd werd, is met ingang van 30 januari te zien in het Spaarnestad Fotoarchief aan het Groot Heiligland 47 in Haarlem. Toegang gratis.

Zuid-Holland/Zeeland

Boven de zestig zijn en nog volop (in Europa) willen fietsen. Wie daar meer over wil weten, kan morgen vanaf 12 uur in het Nivon-café aan de Dirk Smitsstraat in Rotterdam terecht.

Ervaren en beginnende kampeerders zijn van 28 t/m 31 januari welkom in Ahoy' Rotterdam op de Caravan & Kampeerwereld 2000. In totaal beslaat de beurs meer dan twintigduizend vierkante meter. Voor kinderen is er een speciaal kinderprogramma. Open vr 10-21, za-zo-ma 10-17 uur. Entree vijftien gulden, kinderen een tientje.

Van 28 tot en met 30 januari organiseert touroperator Djoser informatiedagen in de Pieterskerk in Leiden. Inlichtingen 071-512.64.00.

Jolijn van Eldik en Ton Vrijenhoek vertellen 28 januari bij het Nivon-Drechtsteden over hun beklimming van Mount Meru en de Kilimanjaro. De dialezing begint om 20 uur en is ook voor niet-leden gratis toegankelijk. Locatie is een sportkantine aan de Weissenbruchstraat 45 in Dordrecht.

Gelderland/Flevoland

Voor de zesde maal organiseren Nivon Arnhem en bezoekerscentrum De Watermolen op 30 januari in Sonsbeek in Arnhem een vakantiebeurs, met dit jaar als motto 'Groene wegen naar de toekomst'. Op de beurs is vooral veel informatie over wandelen en fietsen in Europa te vinden. Open 10-17 uur.

Diersporen verraden meer dan op het eerste gezicht te zien is. Dat maakt de kijk- en doe-expositie 'Speuren naar sporen' in het Natuurmuseum Nijmegen duidelijk. Vanaf morgen tot en met 26 maart; open ma-vr 10-17 uur, zo 13-17 uur.

Brabant/Limburg

Tussen 27 januari en 30 april hangen in het Noordbrabants Natuurmuseum in Tilburg ongeveer tachtig natuurfoto's uit de hele wereld, die een prijs kregen tijdens de jaarlijkse wedstrijd van BBC Wildlife Magazine en het Londense Natural History Museum. Open di-vr 10-17, za-zo 13-17 uur.

De kampeerboeren van de Stichting Vrije Recreatie organiseren vandaag van 10 tot 16 uur hun eigen vakantiebeurs in centrum Leysdream in Roosendaal. De komende weken wordt de beurs ook gehouden in Amstelveen, Grubbenvorst en Zwolle. Informatie: 0183-35.27.41.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden