Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

& bullet; Avondexcursie op donderdag 14 augustus rond kasteel Eerde bij Ommen over het fraaie landgoed. Het kasteel zelf kan overigens niet worden bezocht. Vertrek: 19 uur vanaf de parkeerplaats bij het kasteel aan de Hammerweg tussen Ommen en Den Ham. Zie ook: www. natuurmonumenten. nl.

Flevoland/Gelderland

& bullet; Graffitikunst in Almere (' t Oor) op zaterdag 16 en zondag 17 augustus. Er wordt een wereldrecordpoging gedaan (voor het Guinness Book of Records): de langste ononderbroken graffitimuur moet worden gespoten. De streeflengte is 300 meter (het huidige record is 229,5 meter). Zie ook: www. meetingofstyles. com

Utrecht/Noord-Holland

& bullet; In het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg wordt iedere zondag in augustus de voorstelling 'Vlucht van de Eeuw' opgevoerd, waarin de hoogtepunten en ontwikkelingen in de geschiedenis van de luchtvaart aan bod komen. Aanvang 13, 14 en 15 uur. Voor jongeren is er ' s woensdags 'Hollandse Heli Helden' over een reddingsactie met een helikopter rond de Waddeneilanden. Aanvang 13, 14 en 15 uur. Toegang gratis.

Zuid-Holland/Zeeland

& bullet; In het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden gaan bezoekers aan de hand van wereldberoemde collecties op reis. Zondag 10 augustus is er van 13.30-14.30 uur een rondleiding die speciaal gericht is op Indonesië. En er is doorlopend een documentaire te zien over de Maya-route in Mexico. Zie ook: www. rmv. nl. Adres: Steenstraat 1.

& bullet; Op zaterdag 16 augustus trekt het jaarlijkse bloemencorso weer van Rijnsburg via Katwijk naar Noordwijk. Het begint om 13.30 uur. Een groot aantal muziekgezelschappen marcheert mee. Zondag 17 augustus zijn alle wagens nog te bewonderen aan de Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Het thema van het corso is dit jaar ' uitvindingen'.

Noord-Brabant/Limburg

& bullet; Het 28ste Oude Ambachtenfestival Festeynder in Nederweert-Eind staat dit jaar in het teken van het boerenleven rond 1900. Op zondag 10 augustus. De historische optocht start om 13.30 uur. Zie ook: www. festeynder. nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.