EVENEMENTEN

Eveneens in Nijmegen wordt zondag 7 maart in het Kolpinghuis de Vakantie-Anders-Beurs gehouden. Veel informatie over actieve, culturele en bijzondere reizen....

NIJMEGEN: In het Gemeentelijk Informatiecentrum Open Huis in Nijmegen wordt vandaag van 11 tot 16 uur de Vakantie Actief Beurs gehouden. Deze beurs richt zich niet alleen op vrijwilligerswerk tijdens een vakantie in binnen- of buitenland, maar ook op het volgen van een (taal)cursus, studie, au pair-werkzaamheden of 'zo maar een jaar naar het buitenland gaan'. Meer informatie Vrijwilligerscentrale 024-323.27.82, Internet http://www.telebyte.nl/vwcnijm. Entree gratis.

LEIDEN: In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar dit weekeinde nog objecten uit het museum in het klein namaken. Open zat-zon 12-17 uur.

ROTTERDAM: Het Nivon in Rotterdam houdt zondag 28 februari een lezing over het Vennekespad, het streekpad door de Meierij en de Kempen. Aanvang 12 uur, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam.

MONTFOORT: Eveneens op zondag begint om 11 uur een wandeling door het natuurgebied in de Broekpolder. Start vanaf de zuivelboerderij Doruval, Blokland 95. Informatie 030-604.55.54.

POEDEROIJEN: Vandaag en morgen slaat de Napoleontische Associatie Nederland tussen 11 en 17 uur een winterbivak op bij Slot Loevestein. Zondag vindt vanaf 13 uur de grote aanval plaats, waarbij Nederlandse eenheden het slot verdedigen met musketten en kanonnen. Toegang 10 gulden, kinderen 5 gulden, informatie 0183-44.13.75.

HARDINXVELD-GIESSENDAM: In museum de Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam is tot en met 24 april de tentoonstelling Op z'n Zondags te zien. Daarin staan de zondagse gewoonten vanaf het begin van de negentiende eeuw tot de Tweede Wereldoorlog centraal. Open di-zat 13-17 uur.

LEIDEN: Stedelijk Museum de Lakenhal in leiden toont tot en met 14 maart Het Leiden van Marinus van der Lubbe. Archieffoto's geven een beeld van de verpaupering van Leiden tussen 1920-1935, de periode waarin Van der Lubbe politiek bewust werd. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 12-17 uur.

BARNEVELD: Feestelijke weefsels is de titel van de tentoonstelling die tot en met 17 april loopt in het Veluws Museum Nairac in Barneveld. Open di-zat 10-17 uur.

AMSTERDAM: Sterrenkudige dr. Lex Kaper houdt dinsdag 2 maart een lezing over de Very Large Telescope in Chili, de grootste optische telescoop ter wereld. Aanvang 20 uur, toegang 12,50 gulden, kaarten aan de zaal verkrijgbaar. Informatie 020-523.34.52.

HOOFDDORP: Nog tot en met 21 maart toont het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp olieverfschilderijen van Kees Nevenzel onder de titel Veranderingen in het Landschap. Open zat-zon 13-17 uur.

DEN HAAG: Acht leerlingen uit Peru, Bosnië, Suriname, Turkije, Rwanda en Marokko hebben verhalen geschreven over het thema geloof. Leerlingen van het Haagse Johan de Witt College hebben daar kunstwerken bij gekozen uit de collectie van de Gemeentemuseum van Den Haag. Ook zijn ze zelf aan de slag gegaan aan de hand van dit thema. De resultaten zijn van 2 maart tot en met 28 april in het Volksbuurtmuseum in Den Haag te zien. Open woe-zon 13-16 uur.

HILVERSUM: Het NAA Omroepmuseum in Hilversum schenkt van 5 maart tot en met 9 januari 2000 aandacht aan Mediakids, de mooiste kinderprogramma's op radio en televisie, met o.a. afleveringen van Pipo de Clown, de Film van Ome Willem en Radio Lawaaipapegaai. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 12-17 uur.

HOOGEVEEN: In de evenementenhal in Hoogeveen wordt zondag 7 maart van 10 tot 17 uur de jaarlijkse Keramiekmarkt gehouden.

DEN BOSCH: De tentoonstelling Bloeiende Symbolen in het Noordbrabants Natuurmuseum in Den Bosch geeft inzicht in de betekenis van de bloem in de kunst rond 1900. Tot en met 9 mei, di-vrij 10-17 uur, zat-zon 12-17 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden