Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

* Bij het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen is op zo. 4 nov. een valkenier aanwezig die de oehoe, de buizerd en de valk laat zien en wetenswaardigheden vertelt over hun leefwijze. Tijd: 14 uur. Info: 0592-24.16.93.

* Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zon. 4 nov. een excursie door het jeneverbesstruweel van De Palms. De excursie begint op het zandpad bij de ingang van het reservaat van het Drents Landschap, aan de Middendorpsstr. in Meppen, zo'n 300 meter voorbij camping 't Witteveen.

Gelderland/Flevoland

* Boswachter Paul Suurmond organiseert een pittige wandeling (20 km) op zo. 4 nov. langs de restanten van de Hollandse Waterlinie. Tijd: 10 uur bij Fort Asperen, Langedijk 60 in Acquoy. Duur acht uur. Kosten fl 55, een stevige stamppot in de taveerne van Fort Asperen inbegrepen.

* De dieren in boswachterij Roggebotzand, Roggebotweg 21 in Dronten bereiden zich voor op de winter. De boswachter van Staatsbosbeheer gaat mee op zoek naar de sporen die zij achterlaten. Tijd: 14 uur bij bedrijfsschuur Staatsbosbeheer in Dronten.

Noord-Holland/Utrecht

* IVN Zuid-Kennemerland: paddenstoelenexcursie in de Haarlemmerhout. Vertrek op zo. 4 nov. om 11.00 uur bij restaurant Dreefzicht, Fonteinlaan in Haarlem. Info: 023-526.15.84.

* De schimmelexcursie in boswachterij Austerlitz op zo. 4 nov. over de rol van schimmels in de kringloop van de natuur. De excursie begint om 14 uur bij boswachterij Austerlitz aan de Woudenbergseweg, Austerlitz (hek bij afslag Staatsbosbeheer).

* 'Bewust buiten zijn - 100 jaar KNNV' is een speciale jubileumtentoonstelling in bezoekerscentrum Het Zandspoor aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. De KNNV organiseert natuuractviteiten. Openingstijden di. t/m zo 10-17 uur.

* Op 4 november houdt Wijk bij Duurstede zijn Cultureel Rondje. Ruim twintig galerieën en ateliers zijn van 13.30-17 uur open. In Galerie Duurstede is om 15 uur een kunstveiling (voorbezichtiging vanaf 13.30 uur) die in het teken staat van 15 jaar Kunstkring '86, initiatiefnemer van het Cultureel Rondje. Even lang bestaat ook Galerie Betsy Liepertz die talrijke jonge kunstenaars in Wijk bij Duurstede heeft geïntroduceerd. Een wandelroute langs de collecties is o. a. verkrijgbaar bij de VVV, tel: 0343-57.59.95 (zo. open van 12-15 uur).

Zuid-Holland/Zeeland

* In het Nivo Fiets- en Wandelcafé, Dirk Smitsstr. 76 in Rotterdam, doen Annemarieke Gardioen en Paul de Vries op zo. 4 nov. verslag van hun bezoek aan Guernsey en Sark. Tijd: 12 uur.

* Fietsen in Goa en Karnataka (India) en wel in het spoor van Franciscus Xaverius is het onderwerp van een dialezing van fietser B.Sitters in de Volksuniversiteit van Leiden aan de Oude Vest 45 te Leiden. Dit evenement vindt plaats op di. 8 nov. Tijd: 20 uur. Vooraf reserveren: 071-514.11.41.

* In het Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk vindt zo. 4 nov. een meezingmiddag plaats. Er worden volksliederen, smartlappen en geestelijke en Zeeuwse liederen gezongen. Tijd: 14.30 uur.

Noord-Brabant/Limburg

* In het Prehistorisch Openluchtmuseum Eindhoven (Boutenslaan 161B) zijn op zo. 4 nov, bij knetterende houtvuren en kruidenthee spannende verhalen te beluisteren over het prehistorische dorp Eversham. De verteller treedt om 13.30 en 15.30 uur op.

* IVN Land van Swentibold/Born leidt op zo. 4 nov. grote en kleine mensen langs het Kabouterpad in het Limbrichterbos. Vertrek 14 uur vanaf De Rollen achter het Esso Tankstation. Info: 046-485.25.26.

* IVN Geleen: dialezing op do. 8 nov. door Paul Wouters over vogeltrek. Plaats: Trefcentrum, Molenstr. 42 Geleen. Tijd: 20 uur.

* Op zo. 4 nov. is er een Vollemaan-Wandeling door De Meinweg. Vertrek: 19 uur bij P-plaats spoorwegovergang in de verharde Meinweg in Herkenbosch. Duur: twee uur. Aanmelden: 0475-52.85.00. Op wo. 7 nov. is er in bezoekerscentrum De Meinweg, Meinweg 2 te Herkenbosch een kinderknutselmiddag om 14 uur, waarbij het Sintermertefeest centraal staat.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden