EVENEMENTEN

Groningen/Friesland..

Tussen 2 en 6 juli staat de vesting Bourtange in het teken van de 'De Slag om Bourtange anno 1640'. Sinds 1996 werd in Bourtange jaarlijks de Napoleontische oorlog 183 nagespeeld. Met die traditie wordt nu gebroken. Er wordt, onder Britse regie, historisch getrouw nagespeeld.

Drenthe/Overijssel

Speciaal voor eigenaars van De Waard-tenten is er op 20, 21 en 22 juni een kampeerweekeinde op camping de Starnbosch in Dalfsen. Voor kinderen is er een apart programma. Informatie en reserveringen: 0529-43.15.71.

Een antiekmarkt begint in Deventer op zaterdag 21 juni (10-17 uur) en wordt daarna elke twee weken gehouden onder de titel 'Een zomer lang, Brocante aan de IJssel'. Elke keer heeft de markt een ander thema. De eerste: antieke kleding en textiel. Op 5 juli: papier. En op 19 juli: glas-in-lood.

Flevoland/Gelderland

In het Bezoekerscentrum de Watermolen (Zijpendaalseweg 4a in Arnhem) is t/m zondag 6 juli een expositie over de gierzwaluw te zien. Vanaf morgen is er elke zondag een lid van de Vogelwerkgroep Arnhem aanwezig voor tekst en uitleg. Open dagelijks van 10-17 uur, op za en zo vanaf 11 uur. Zie ook: www.vogelwerkgroeparnhem.nl.

Utrecht/Noord-Holland

De lommerrijke Brink in Laren staat dit weekeinde in het teken van de kunst. 25 Galeries uit Nederland presenteren er hun collectie, beeldend kunstenaar Rob Cernëus geeft een workshop en signeert tevens een boek met een overzicht van zijn oevre. Gemakshalve zijn de winkels ook op zondag open.

Uitzinnige Zondag op 15 juni: achttien attracties in en rond de Amsterdamse Plantage. Ook de Hortus biedt die dag een bijzonder programma: sieraden maken, workshops voor de kleintjes. En er is een speciale koffieroute door tuinen en kassen. Zie ook: www.uitzinnigezondag.nl

Zuid-Holland/Zeeland

Van maandag 16 tot en met zondag 22 juni wordt in Noordwijk het Zomer Schilderfestival 2003 georganiseerd. Professionele schilders krijgen hier een ideale werklocatie en het publiek mag gratis komen kijken. Er zijn ook cursussen, workshops, tentoonstellingen en live acts. Zie ook: www.schilderfestival.nl.

Stoom- en Dieseldagen op zaterdag 14 en zondag 15 juni in het museum- en werkplaatsgebouw van Stoomtrein Valkenburgse Meer. Ook dit seizoen rijden weer stoomtreinen op het drie kilometer lange tracé om recreatieplas Het Valkenburgse Meer. Zie ook: www.smalspoormuseum.nl.

Vrijdag 20 juni wordt om 15.30 uur de gerestauteerd Mallegatsluis heropend, de verbinding tussen de Hollandse IJssel en de Turfsingel in Gouda. Later op de avond beginnen ook de havendagen.

Hoek van Holland: het Hoeks Havenfestival op zaterdag 21 en zondag 22 juni. Er komt een speciale delegatie uit Harwich, de stad waarmee Hoek dagelijks verbinding houdt door het veer (Stena Line is tevens sponsor van het festival). Er zijn ook demonstraties van oude ambachten en er is een speciaal kinderfeestterrein. Zie ook: www.hoekvanholland.nl/vvv.

Noord-Brabant/Limburg

Het Sint Joris Gilde in Oirschot bestaat 460 jaar. Het feest is eigenlijk al een jaar aan de gang, maar zondag 22 juni is een hoogtepunt met ongeveer 1500 deelnemers uit Noord-Brabant en België aan een historische optocht. Vrijdagavond 20 juni is er al een groot Brabants muziekfestival.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.