Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Hoe voelt het als een rups te lopen? Dat kunnen kinderen van 6 tot 11 jaar (met hun ouders) uitvinden tijdens een speciale natuurbelevingstocht van de Stichting Het Drentse Landschap vanaf bezoekerscentrum 't Ende, Stapelerweg 20, De Stapel bij De Wijk. Aanvang 14 uur.

Utrecht/Noord-Holland

Het jaarlijkse griezelweekend op Kasteel De Haar is ditmaal op zaterdag 25 en zondag 26 januari. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar (begeleiding mag, maar slechts één volwassene per kind). Op elk heel en half uur vanaf 9.30 uur tot en met 16.30 uur. Adres: Kasteellaan 1, Haarzuilens.

Zuid-Holland/Zeeland

'Super Festival Oldtimer Festival Leiden' op zaterdag 25 en zondag 26 januari: klassieke auto's en alles wat daar mee te maken heeft, zoals onderdelen, tijdschriften, folders, miniaturen. Op beide dagen van 10-18 uur in de Groenoordhallen, Willem de Zwijgerlaan 2.

Ook in Leiden: diverse activiteiten op zondag 26 januari in het Rijksmuseum voor Volkenkunde (Steenstraat 1). Vanaf 12 uur: shakuhachi (Japanse bamboefluit) en meditatie, rondleiding (onderwerp: Noordpoolgebieden en Noord-Amerika) en een demonstratie Marokkaanse kleding.

Winnie de Poeh is een van de beroemdste helden uit de kinderliteratuur, ook al door de prachtige illustraties van Ernest H. Shepard. In Museum Boymans Van Beuningen in Rotterdam is tot 2 februari een tentoonstelling van Shepards werk. Elke dag open, behalve maandag. Adres: Museumpark 18-20.

Noord-Brabant/Limburg

Mini-expositie 'De Meierij in de kijker' in het gemeentehuis van Boxtel met onder meer foto's. De Meierij is een bijzonder agrarisch cultuurlandschap met knotbomenrijen. zandpaden en houtwallen. Tot en met 19 februari.

Wandeling met als thema: naaldbomen in het Koolwijkpark, Breda, op zondag 25 januari. IVN-gidsen zorgen voor de uitleg. Vertrek om 14 uur vanaf de hoofdingang NHTV aan de Mgr. Hopmansstraat. De tocht duurt maximaal twee uur.

In de Kloosterbibliotheek van Wittem begint op woensdag 29 januari een reeks van drie avonden over de Islam. In deze eerste lezing staat de theologie en de uitleg van de Koran centraal. De volgende lezingen zijn op 12 en 26 februari. Alle avonden beginnen om 20 uur. Voor meer informatie: 043-450.17.41.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden