Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Stichting Het Drentse Landschap en IVN organiseren op zo. 11 nov. een wandeling op Kampsheide, een bos- en heidegebied tussen Assen en Balloo. Vertrekpunt: infopaneel aan G.A.M. van den Muyzenbergpad ten westen van Balloo. Tijd: 14 uur.

Vereniging Natuurmonumenten houdt op zo. 11 nov. een gezinswandeling in natuurgebied Sprengenberg. Vertrek: excursieschuur bij boerderij De Pas (N35 Raalte-Nijverdal afslag Haarle, in het dorp bij kruising linksaf, bij T-splitsing kerk rechtsaf, na 500 m. linksaf Oude Deventerweg in). Tijd: 14-16 uur.

In de Vrijhof van Universiteit Twente in Enschede wordt op zo. 11 nov. een beurs van stenen, mineralen, fossielen en schelpen gehouden. Tijd: 10-17 uur. Speciale attractie: expositie van Agnes de Meyer-Pietersma die mineralen en fossielen op zijde schildert.

Gelderland/Flevoland

IVN Eerbeek houdt op zo. 11 nov. excursie 'diersporen' op Zilvense Heide in Loenermark. Vertrek: 14 uur bij slagboom van het Geldersch Landschap over de Imbosweg. Vanaf Loenen De Laak in, aan het einde links de Imbosweg aanhouden. Info: 0313-65.31.13.

Noord-Holland/Utrecht

Het Verzetsmuseum, Plantage Kerklaan 61 in Amsterdam is op za. 10 nov. geopend van 19-2 uur 's nachts. In de hal wordt de nieuwe tentoonstelling 'Spanning' geopend, die te zien is tot febr. 2002.

In de St. Bavokerk te Haarlem wordt op za. 10 nov. een boekenmarkt gehouden. Tijd: 9-16.30 uur. Stadsorganist Anton Pauw bespeelt het Muller-orgel en ook de Brass Band Haarlem treedt op.

IVN Waterland houdt op zo. 11 nov. een wandeling in het Purmerbos. Vertrek: 11 uur vanaf P-plaats aan Westerweg ter hoogte van huisnr. 12 in Purmerend.

Utrecht viert op zo. 11 nov. Sint Maarten. Oculare organiseert daarom een wandeltocht door de binnenstad, beginnend in Museum Catharijnenconvent, Lang Nieuwstr. 38 te Utrecht. Opgeven: 030-288.32.61 of per e-mail info@oculare.nl.

Zuid-Holland/Zeeland

In het Fiets- en Wandelcafé van Nivon Rotterdam praat Paul van Meurs, hardloper en fietser, op zo. 11 nov. over zijn fietstocht dwars door de Pyreneeën. Plaats: Nivon-centrum, Dirk Smitsstr. 76 in Rotterdam. Tijd: 12 uur.

In het Nederlands Museum van Knipkunst, Stadhuisstr. 7 in Schoonhoven, exposeert Sake Siegersma uit Heerenveen zijn papierknipwerk. Open: di. t/m za. 11-16 uur; zo. 12-17 uur.

In de Hortus Botanicus, Rapenburg 73 in Leiden, wordt op zo. 11 nov. om 12 uur een herinneringswandeling gemaakt langs de bomen van Sebald J. Brugmans, over wiens leven en werk ook een tentoonstelling - 'Het vergeten Fenomeen' - is ingericht in Museum Boerhave te Leiden.

In bibliotheek Bomenbuurt, Acaciastr. 182 in Den Haag, houdt landschapsarchitecte Karin Anema op zo. 18 nov. een lezing over haar verblijf bij de Tarahumara-indianen in Mexico, waarover zij het boek 'Mexicaanse sneeuw' heeft geschreven. Tijd: 14 uur.

Noord-Brabant/Limburg

Het museum voor schriftelijke communicatie Scryption in Tilburg opent op 11 nov. de tentoonstelling 'Tussen Ganzenveer en Wiegendruk'. Adres: Spoorlaan 434a in Tilburg. Open: di t/m vrij. 10-17 uur en za./zo. 13-17 uur.

De geschiedenis van het Liesbos begint in de dertiende eeuw. Een Baroniegids houdt op zo. 11 nov. een excursie door dit bos. Vertrek: 10 uur bij P-plaats De Boswachter, Huisdreef, Breda. Aanmelden: 076-564.66.49.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden