EVENEMENTEN

UTRECHT: De Nederlandse expeditie die 20 mei van dit jaar na een voettocht van zeventig dagen een vlag plaatste op de geografische noordpool, verzorgt zaterdag 15 november om 20 uur haar eerste publiekslezing in de grote zaal van de Jaarbeurs in Utrecht....

KAPELLE: In het Fruitteeltmuseum van Kapelle loopt tot en met 28 maart 1998 de tentoonstelling Banana-mania, over de geschiedenis van de bananenteelt. Open woe-vrij 13-17 uur, zat 10-17 uur.

VELDHOVEN: Hoor de wind waait is de titel van een expositie in het Museum 't Oude Slot in Veldhoven, ingericht door het IVN. Aan bod komen thema's, zoals windenergie en landschappen die onder invloed van de wind zijn ontstaan. Open t/m 4 januari, woe-zat-zon 13-17 uur.

UTRECHT: Van 12 tot en met 17 november is in de Jaarbeurs in Utrecht de creatieve handvaardigheidsbeurs Kreadoe, met demonstraties van o.a. schildertechnieken, tekenmaterialen en poppen maken. Open woe t/m ma 10-17 uur; toegang ¿ 12,50, 65+ negen gulden, kinderen t/m twaalf jaar gratis.

LOOSDRECHT: Kasteel-Museum Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht heeft in november en december een overzichtstentoonstelling van het porselein uit eigen bezit. Aanleiding vormt het onlangs verworven legaat van B. H. H. ter Haar Romenij, dat uit zeventig stuks achttiende-eeuws Chinees en Hollands porselein bestaat. Open vrij-zat-zon 14-17 uur.

HELMOND: Het Gemeentemuseum Helmond presenteert tot en met 4 januari zestig affiches uit de periode 1900 tot 1950 rond het thema reizen en vakantie. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 14-17 uur.

ROTTERDAM: Op zaterdag 8 november om 16.30 uur opent het Natuurmuseum Rotterdam in het nieuwbouwpaviljoen RegioNatuur een vaste presentatie over natuur en recreatie in het Rijnmondgebied. Open di-vrij 10-17 uur, zon 11-17 uur.

DEN HAAG: Tot en met 11 januari is in het Museum Meermanno-Westreenianum in Den Haag Gouden Legenden, verhalen over heiligen in de middeleeuwen. Centraal staat de Legenda Aurea, geschreven omstreeks 1260 door Jacobus de Voragine. Open di-vrij 11-17 uur, zat-zon 12-17 uur.

UTRECHT: Het Stenen Geheugen in het Centraal Museum in Utrecht vertelt de historie van de stad Utrecht via archeologisch en bouwhistorisch onderzoek. Tot en met 4 januari; di-zat 10-17 uur, zon 12-17 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden