Evenementen

Groningen/Friesland..

Op zondag 6 april kun je in de binnenstad van Leeuwarden in de voetsporen treden van de Friese Nassaus. Liefst driemaal: met een rondleiding, een bezoek aan de dubbeltentoonstelling in het Princessehof en een uitgebreide koffietafel in het Stadhouderlijk Hof. Het programma start om 13 uur in het Fries Museum. Voor meer info en boekingen:

058-255 55 00.

Drenthe/Overijssel

Roofvogelexcursie in het Hijkerveld. De start is om 14 uur vanaf de schaapskooi aan de Leemdijk in Hijken (staat met bordjes aangegeven). Door de variatie in het landschap (heide, akkers, grasland en bospartijen) zijn hier bijzonder veel roofvogels. Meer info: tel. 0592 - 31 35 52.

Het thema 'vuur' staat in de maand april centraal bij de Vereniging Natuurmonumenten. Zo ook op zondag 6 april in Bezoekerscentrum de Wieden in St. Jansklooster. En Theater Manet speelt om 13 uur een jeugdvoorstelling over vuur en rook. Vanaf 11 uur zijn er diverse activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar. Het centrum ligt ten noorden van het dorp aan de Beulakerwijde. Voor meer info: tel. 0527-246644.

Flevoland/Gelderland

Paaseiermarkt met een internationaal tintje op zaterdag 5 en zondag 6 april in de aula van Hogeschool Larenstein in Velp. Er zijn dit jaar meer deelnemers dan ooit die hun versierde eieren aan het publiek laten zien. Exposanten komen onder meer uit Duitsland, Roemenië en Rusland. Er wordt uiteraard ook gedemonstreerd hoe je een prachtig ei kunt verven. Op beide dagen open van 10.30-17 uur. Adres: Larensteinseweg 26a, op de grens van Arnhem en Velp.

Utrecht/Noord-Holland

Grote Voorjaars Verzamelbeurs op zaterdag 5 en zondag 6 april in de Jaarbeurs Utrecht. Het is de grootste verzamelbeurs van Europa. Vorig jaar waren er 40.000 bezoekers. Deze keer is het thema 'oranjegevoel' met veel koninklijke zaken. Er zijn 2500 stands.

Het pontje over de Amstel van Groengebied Amstelland bij Amsterdam vaart weer (tot 30 september). Het is alle dagen van de week in bedrijf tussen 10 en 18 uur. De overtocht kost 50 cent per persoon. Voor fietsers en wandelaars van de Kalfjeslaan naar de Ouderkerkerdijk. En de schipper heeft fietsroutes.

Zuid-Holland/Zeeland

Lustrum Seaport Classics Show in de Veerhaven van Rotterdam op 6 april van 11-17 uur. Alles over loggers, kotters, schoeners en brigantijnen. En over zeeslepers. Sterke verhalen ook over de zeevaart. Dit is ook het weekend van de 'Race of the Classics' die maandag 7 april (13 uur) van start gaat.

Noord-Brabant/Limburg

Natuurmuseum Brabant in Tilburg opent zondag 6 april de tentoonstelling 'Klapperende kaken' met een speciale 'actief met tanden-middag'. Kinderen die een beugel hebben of aan het wisselen zijn, krijgen dan gratis toegang. Zie ook: www.natuurmuseumbrabant.nl.

IVN Valkenswaard verzorgt op zondag 6 april een vogelwandeling in het natuurgebioed 'De Malpie'. Vertrek 's morgens 7 uur bij de Venbergse Molen. Duur: 1,5 tot 2 uur. De Maplie ligt tussen Valkenswaard en Borkel en Schaft. Het gebied bestaat voornamelijk uit naaldbos en heide en daartussenin een paar vennen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden