Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Meppel viert vandaag Monumentendag, waarbij de Grote of Mariakerk, expositieruimte De Secretarie, het Drukkerijmuseum en de korenmolen toegankelijk zijn. Organisator is Heemschut. Tussen 11 en 17 uur is bij café De Neuf Hoorn een wandelgids te koop die tevens toegang biedt tot de monumenten; kosten fl 7,50, Heemschut-leden gratis.

Gelderland/Flevoland

In de tuinen van Appeltern is vandaag en morgen het Terrasweekend, met ruim vijftig versierde terrassen. Tevens zijn er lezingen en demonstraties over de aanleg van een (houten) terras, over bestrating en het maken van een tuinmuurtje. Open dagelijks 10-18 uur. Toegang fl 15, kinderen tot 16 jaar gratis.

Het historische Zutphen houdt morgen een culturele open dag waarbij tal van gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn, kunnen worden bezocht. Verder zijn er thematische rondleidingen, rondritten met historische koetsen, een rondvaart per fluisterboot, exposities, muziek- en dansvoorstellingen. Vanaf 11.30 uur.

Dit weekeinde organiseert de ANWB op het evenemententerrein van Six Flags Holland bij Biddinghuizen de ANWB Kampeerdagen, met vouwwagens, een tentenshow, gebruikte caravans, buitensportartikelen, kano's, campinginformatie en het kampioenschap tentopzetten. Open 9-17 uur. Toegang gratis.

Katja Staartjes die vorig jaar als eerste Nederlandse vrouw de Mount Everest bedwong, vertelt morgen in buurthuis De Fermerie in Deventer over die beklimming. Aanvang 14 uur, toegang fl 6, Nivon-leden fl 4.

Noord-Holland/Utrecht

In kasteel Groeneveld in Baarn kunnen kinderen vanaf 4 jaar wegdromen en fantaseren bij 'Kruip uit je huid', een tentoonstelling over verschuilen en verstoppen, die is gebaseerd op het sprookje 'Bontepels' van de gebroeders Grimm. Maakster is kunstenares Othilia Verdurmen. Er is ook een programma-onder-begeleiding voor scholen. Informatie 035-542.04.46.

Smeden, touwslaan en kuipen staan centraal in 'Van oude ambachten, de dingen die voorbij gaan', een expositie (t/m 27 augustus) in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Naast gereedschappen en producten hangen er ook pastels, prenten en affiches. Open dagelijks 10-17 uur.

Zuid-Holland/Zeeland

Honderd leden van de Historische Vereniging Schiedam hebben in de depots van het Stedelijk Museum gezocht naar bijzondere voorwerpen. Die honderd vondsten worden t/m 18 juni geëxposeerd in '100 Schatten van mensen'. Open di-za 11-17, zo 12.30-17 uur.

In het Museon in Den Haag is morgen in het kader van de serie 'Multiculturele Ontmoetingen' een Kleurrijke Zondag, met sport, spel en dans uit de hele wereld. Er zijn tal van workshops, demonstraties, spellen en lezingen. Toegang gratis.

Noord-Brabant/Limburg

'Waar blijft de tijd?' heet de expositie die t/m 3 september in het Stedelijk Museum van Roermond loopt en die gewijd is aan het Roermond van de twintigste eeuw. Voor kinderen is er een speurtocht. Open di-vr 11-17 uur, za-zo 14-17 uur.

Canuit aan de Rooseveltlaan in Eindhoven laat op 24 april middels een mini-expositie het leven van mens en dier in het arctisch gebied zien. Tentoongesteld worden tachtig sculpturen en gebruiksvoorwerpen; multimediapresentaties maken het leven van de Inuit zicht- en tastbaar. Open 11-16 uur.

'Mensen & hun tuinen' heet de tentoonstelling (t/m 20 augustus) in het Noordbrabants Natuurmuseum in Tilburg. Aan bod komen de historie van de tuin in Brabant, de ecologie van een tuin en de rol van de mens in de tuin. Tevens zijn er lezingen over deze onderwerpen. Informatie 013-535.39.35.

Wie op vakantie wil naar Zuid-Afrika, kan morgen bij REISbeWIJS in Eindhoven (zalencentrum aan de Sint Wirostraat) terecht voor een informatiedag. Van 13 tot 17 uur; passe-partout voor alle onderdelen fl 12,50. Informatie 040-244.30.63.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden