Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Op zondag 1 juni organiseert bezoekersccentrum De Wieden van Natuurmonumenten in St. Jansklooster een speciale workshop tijdens de natuurdag voor gezinnen. Rainstick maken van een berenklauwstengel: het geluid ervan geeft een rustgevend en ontspannend effect. In Zuid- en Midden-Amerika wordt de stok door indianen gebruikt om regen op te roepen (voor een goede oogst). De cursussen beginnen om 2 en 4 uur. Aanmelden is nodig: 0527-24.66.44.

Flevoland/Gelderland

Harley-Davidsondag in Arnhem op zondag 1 juni. Live optredens van artiesten. een bikermarkt en een tentoonstelling over honderd jaar Harley. Van 12 tot 18 uur op het Kerkplein. Meer info: 0900-2024075. Wie daar even genoeg van heeft, kan uitwijken naar de Rode Weide van Park Sonsbeek. Daar is elke zondag van 14 tot 17 uur een openluchtconcert met wekelijks andere artiesten.

Utrecht/Noord-Holland

Vrijdag 6 juni opent het Amsterdams Historisch Museum de nieuwe tentoonstelling 'SPEELTIJD! 100 jaar speelplezier'. Hoe werd er in de 20ste eeuw gespeeld? Enig idee hoe opa en oma speelden? Speelgoed is natuurlijk alleen maar leuk als je er ook echt mee mag spelen. Hier mag het. Zie ook: www.ahm.nl

Op dinsdag 3 juni organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een excursie door de duinen van het Kostverlorenpark in Zandvoort. Dat is een duinterrein met een interessante cultuurhistorie en een rijke flora. Vertrek om 19 uur bij de ingang van het park, Quarles van Uffordlaan 1. De tocht duurt anderhalf uur. Aanmelden vooraf hoeft niet.

Zuid-Holland/Zeeland

Van maandag 2 tot en met donderdag 5 juni de avondwandelvierdaagse van Noordwijkerhout. Start om 18 uur op sportcomplex 'De Boekhorst'. Feestelijke intocht om 20 uur vanaf het park in Zeeburg aan de Groeneweg. Daarna worden de 'prijzen' op de Brink uitgereikt. Informatie en opgave via tel. 0252-374609.

Noord-Brabant/Limburg

Op donderdag 5 juni, vanaf 12 uur, worden de 'Kindertrans porten' herdacht op het terrein van Nationaal Monument Kamp Vught. Zestig jaar geleden werden alle 1269 kinderen uit het concentratiekamp Vught naar het vernietigingskamp Sobibor getransporteerd. Geen van hen keerde terug. Voor de theatervoorstelling die om 14 uur begint, is reservering noodzakelijk, via tel. 073-656.67.64.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden