Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

'Groeien Drentse keien in de grond?' is het thema van een kinderspeurtocht op zondag 26 oktober in Orvelte. Het gaat om een wandeling door het dorp waarbij de deelnemers meer te weten komen over de 'kinderkopjes' die ze hier nog overal aantreffen. De routebeschrijvingen zijn gratis af te halen bij het VVV-informatiepunt, Dorpsstraat 1A (zondags open van 11-17 uur).

Flevoland/Gelderland

'Wat schafte de pot bij boer en burgemeester?' is de titel van een tentoonstelling in het Beluws Museum Nairac in Barneveld van 29 oktober t/m 3 januari 2004. En op elke dinsdagmiddag van 4 november tot en met 16 december van 14 tot 16 uur vertellen de boerin op de heerd en het dienstmeisje van de burgemeester over vroeger. Adres: Langstraat 13. Zie ook: www. nairac. nl.

Themawandeling 'Ruimte voor de Rivier' op zondag 26 oktober. Rijkswaterstaat geeft om 11 uur in het bezoekerscentrum Sonsbeek (Arnhem) achtergrondinformatie over nieuwe dijkprojecten. Daarna begint de wandeling die leidt via de spoorbrug bij Oosterbeek, het stuweilenad Driel, landgoed Duno en langs kasteel Doorwerth naar Kievitsdel (ongeveer 13 kilometer). Adres bezoekerscentrum: Zijpendaalseweg 24a.

Utrecht/Noord-Holland

De vierde 'Dance Records & dj-Equipment Fair' wordt op zaterdag 1 november in de Melkweg, Amsterdam, gehouden. Het aanbod varieert van elpees en maxi-singles op vinyl tot cd's. Ook particulieren die (een deel van) hun verzameling kwijt willen, kunnen hier terecht. Van 12 tot 18 uur. Adres: Lijnbaansgracht 234a. Zie ook: www. musikatremenda. nl/platenbeurs.

Zuid-Holland/Zeeland

In het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden is zaterdag 1 november en zondag 2 november gewijd aan 'El dia de lo Muertos', oftewel het Mexicaanse dodenfeest. Van 13.30 tot 14.30 uur is er een rondleiding door de afdelingen Midden-en Zuid-Amerika en er worden doorlopend films vertoond over het onderwerp. Adres: Steenstraat 1. Zie ook: www. rmv. nl.

De NIVON-afdeling Drechtsteden loopt het Groene Hartpad in negen wandelingen. Zondag 26 oktober de 2de etappe, van Zoetermeer naar Alphen aan den Rijn (21 kilometer). Om 10 uur start in Zoetermeer Buytenwegh. Opgeven van tevoren via 078-6126 66 82. Zie ook: www. nivon-drechtsteden. myweb. nl.

Het allereerste Nederlandse kampioenschap Uphill Skiën wordt op donderdag 30 oktober om 13 uur van start geschoten door marathonschaatser Erik Hulzebosch. De finaleronde begint om 16 uur. In Snowdome Den Haag (Jaap Edenweg 10).

Noord-Brabant/Limburg

Van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november Spellenspektakel in het Beursgebouw Eindhoven (Lardinoisstraat 8). Dit is het grootste evenement voor de spellenliefhebber in de Benelux. Drie dagen lang spelen, kijken, kopen en ruilen. De openingstijden staan op www. spellenspektakel. nl. Inlichtingen: 0294-410 999.

Ook in Eindhoven, op zondag 26 oktober, een grote verzamelbeurs voor munten en postzegels. In 'De Tongelreep', A. Coolenlaan 5. De beurs is open van 10 tot 16 uur. Men kan munten, postzegelskaarten uitgebreid en gratis laten taxeren. Dat geldt voor losse stukken, maar ook voor complete verzamelingen. Er zijn misslagen van euromunten in omloop. Die kunnen nogal wat waarde hebben. Kijk in de portemonnaie dus.

Sledehondenwedstrijden op het E3-strand van Eersel op zaterdag 25 en zondag 26 oktober. Er is uiteraard geen sneeuw, dus de sleden zijn in feite skelters op luchtbanden. Het parcours bestaat uit zandpaden en grasstroken. Aanvang zaterdag 10 uur, zondag 9 uur. De races duren beide dagen tot ongeveer 15 uur.

Paddestoelenwandeling op zondag 26 oktober door de Meelakkers bij Geldrop. Start om 14 uur bij het viaduct over de A67, Groenhuizerweg. Bij vochtig weer stevige schoenen of laarzen aan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden