Evenementen

Groningen/Friesland..

Drenthe/Overijssel

Open dag in de oude Saksische Boerderij Kamps bij Deurze op zondag 19 januari van 13-17 uur. Er zijn deze middag voortdurend rondleidingen waarbij verteld wordt over geschiedenis, restauratie en toekomst van deze waardevolle boerderij. Automobilisten kunnen parkeren bij Café De Aanleg aan de Asserstraat. Deurze ligt halverwege Assen en Rolde.

Utrecht/Noord-Holland

Stadswandeling door Naarden op zondag 19 januari onder leiding van een gids die vertelt over de geschiedenis van de vesting. Binnen de wallen van de stad is veel moois te zien. Start: 12.30 uur bij de VVV, Adr. Dortsmanplein. Nadere inlichtingen; 035-694 28 36.

Winterwandeling in het werelderfgoed de polder Beemster op zondag 19 januari. Vanuit eetcafé Les Deux Points (Slimdijk 2 in Oudendijk) gaat het langs de mooiste plekjes van het noordelijk deel van de polder. Start: 14 uur. Verrekijker, winddichte kleding en stevige schoenen worden warm aanbevolen.

Zuid-Holland/Zeeland

Elke derde zondag van de maand concerten, voordrachten en andere activiteiten in Fort Wierickerschans, Zuidzijde 132, Bodegraven. Ditmaal, van 14 tot 17 uur, straatorkest De Tegenwind uit Utrecht. Vol energie en emotie. Zie ook: www.fortvandeverbeelding.nl.

De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging organiseert op zondag 19 januari een landelijke informatiedag over bergsport en sportklimmen. NKNV-tochtleiders en -instructeurs beantwoorden vragen van bergsportliefhebbers. Veel informatiestands. Van 11-17 uur in Business Centrum de Blokhoeve, Blokhoeve 1 in Nieuwegein.

'Noodlijnen, communicatie ten tijde van de watersnoodramp 1953' heet de tentoonstelling die zondag 17 januari opengaat in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Goede verbindingen bleken van levensbelang tijdens de catastrofale stormnacht van 1 februari 1953. De expositie duurt tot 14 april. Adres: Zeestraat 80-82. Zie ook: www.muscom.nl.

Noord-Brabant/Limburg

Oma's lezen voor in de Centrale Bibliotheek aan het Koningsplein 10 in Tilburg op zondag 19 januari. Bestemd voor 6- tot 9-jarigen, met hun opa's en oma's. Er wordt verteld in het Nederlands, Arabisch en Berbers, drie verschillende talen die zowel in Tilburg als Afrika worden gesproken. Van 14-16.30 uur.

Kom preuve, roepen ze in Maastricht op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari. Studenten van de Hogeschool Zuyd organiseren dan het Bierfestival Maastricht. Liefst 32 Nederlandse, Belgische en Duitse brouwerijen doen mee met 66 speciale bieren. Op zaterdagavond sluit het feest met de Belgische band 'De Spikes'. Drinkplek: zaal Festi-Village, Boschstraat 30a. Zie ook: www.bierfestivalmaastricht.nl.

gfcreditevenementen@volkskrant.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden