Evenementen

Gelderland/Flevoland..

Noord-Holland/Utrecht

* De spoorwegmodelbouwvereniging Trix Express houdt in congrescentrum De Mijert in Mijdrecht op 14 april open dag van 11-16 uur.

* Op zaterdag 14 april is er van 14-17 uur in hotel de Filosoof, Anna Vondelstraat 6 in Amsterdam een info-middag over cursussen 'Filosofie van de levenskunst' die in de Egyptische Sinaï c.q. de Franse Alpen worden gegeven.

* In de Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2a in Amsterdam, kunnen kinderen t/m 6 jaar op zondag 15 april meer dan drieduizend paaseieren zoeken tussen 11 en 13 uur. Om 11.30 en 12.30 is Koos Kneus aanwezig met zijn poppenkast.

* In het Artis Planetarium, Plantage Kerklaan Amsterdam is op 17 april om 20 uur een lezing over Maastrichtse mosasauriërs door dr. Jagt.

* Artis houdt op 16 april van 9 tot 18 uur ook een speurtocht langs jonge dieren in de dierentuin zoals de stokstaartjes en een jong kameeltje.

* In het Nederlands stoommachinemuseum, Oosterdijk 4 in Medemblik, zijn op 14, 15 en 16 april demonstraties met de stoommachine en pomp van het oude stoomgemaal.

* De paaspuzzeltocht voor kinderen op Fort Hoofddijk, Budapestlaan 17 te Utrecht gaat over zin en onzin van het paasfeest. Ook in het Von Gimborn Arboretum, Vossensteinsteeg 8 Doorn, is er een puzzeltocht. Tijden: 10-17 uur.

In het Nederlands Vestigingmuseum, Westwalstraat 6 in Naarden-Vesting, zijn op 15 en 16 april allerlei historische activiteiten tussen 10 en 16 uur.

Noord-Brabant/Limburg

* Donderdag geven de kunsthistorica Annet van Wiechen en fotograaf Ruud Conens de elfde Atlaslezing in de Openbare Bibliotheek, Koningsplein 10 in Tilburg. Onderwerp: Santiago de Compostela. Zij vertellen over het ontstaan van het pelgrimsoord, de motivatie van de pelgrim en het vele moois langs de wegen naar Santiago. Kaarten zijn voor fl 7,50 te koop bij Reisboekwinkel Atlas in de Nieuwlandstraat. De lezing begint om 19.30 uur.

* Stichting Kunstcentrum Weert houdt op 16 april een atelierroute, die om 10 uur start in het gemeentemuseum. Er doen zo'n twintig kunstenaars mee.

www.volkskrant.nl/evenementen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden