Evenementen

Groningen/Friesland..

Drente/Overijssel

* Op 10 maart vanaf 14 uur een excursie door het stroomgebied van het Oude Diep, midden in Drente. Deze beek vormt de verbinding tussen verschillende prachtige natuurgebieden. Start op parkeerplaats De Blinkerd aan de VAMweg tussen Drijber en Wijster.

Gelderland/Flevoland

* Bezoekerscentrum De Trekvogel aan de Oostvaardersdijk in Almere is sinds kort weer open op zaterdag en zondag (telkens van 12 tot 17 uur). Het is een prima uitvalsbasis voor de mooie gebieden in de omgeving. In het centrum zijn diverse exposities.

Noord-Holland/Utrecht

* Wandeling langs de mooiste plekjes van de Beemster op 10 en 24 maart. Start op beide dagen om 14 uur vanaf Eetcafé Les Deux Ponts, Slimdijk 2 in Oudendijk. Kijker mee, winddichte kleding en stevige schoenen. De tocht gaat over het weilandpad naar Beets.

* Knoppenwandeling op 10 maart door de Haarlemmerhout, een vierhonderd jaar oud stadsbos met eiken, beuken en linden. Knoppenwandeling? Er is extra aandacht aan de overwinteringsorganen die bomen hebben: de knoppen. Start om 11 uur bij restaurant Dreefzicht, Fonteinlaan, Haarlem.

Zuid-Holland/Zeeland

* Hoe keken mensen vroeger aan tegen de wereld en de verschillende volken? Daarover, moraliserend, amusant en verbazingwekkend, gaat een voorstelling met de magische toverlantaarn, voorloper van de later zo populaire lezing-met-lichtbeelden op 10 maart van 14 tot 15, en van 16 tot 17 uur in het Rijksmuseum voor Volkenkunden in Leiden.

* Ook in Leiden: wat moet je doen wanneer je op een onbewoond eiland aanspoelt met helemaal niets? Onderdak en eten vinden zijn de eerste vereisten. 'Op een onbewoond eiland...', 10 maart om 12 uur in de Hortus Botanicus, Rapenburg 72.* Van 14 tot en met 17 maart organiseert kampeerhal De Vrijbuiter de eerste Vrijbuiter Tenten 4-Daagse op het terrein van vakantie- en attractiepark Duinrell in Wassenaar. De gedachte is dat De Vrijbuiter door thuis in het Drentse Roden door ruimtegebrek nooit haar volledige collectie kan tonen. Nu wel. Donderdag en vrijdag open van 11-20 uur, zaterdag 10-17 uur, zondag 10-16 uur.

Noord-Brabant/Limburg

* Op 10 en 17 maart kinder-doe-activiteiten in het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven. Ditmaal: het maken van licht, graan malen (en koekjes bakken!) en amuletten maken van leer. Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar (en hun ouders) zijn welkom tussen 10 en 17 uur. Adres: Boutenslaan 161B.

* Staatsbosbeheer organiseert op 10 maart een dagwandeling in het Nationaal Park de Groote Peel. Start: 10 uur bij Bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel. Onderweg tekst en uitleg van geroutineerde Peelgidsen. Goed schoeisel en verrekijker meenemen. Meer info: www.staatsbosbeheer.nl

* Voor stenen- en fossielenverzamelaars, of wie dat wil worden: een 'stenenspreekuur' in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert (Geurtsvenweg 4). Leden van de Nederlands Geologische Vereniging geven uitleg van 13 tot 16 uur. Zelf fossielen meebrengen mag.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden