Evenementen

AMSTERDAM: Het Vogel- en Apenhuis van Artis Amsterdam vormt tot en met 2 mei het decor van de tentoonstelling Natuur in Peru, met foto's en schilderijen over het Peruaanse regenwoud....

AMSTERDAM: Tot en met 5 september is in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum Een boegbeeld voor de clipper Stad Amsterdam, met alle ontwerpen voor een boegbeeld die via een prijsvraag zijn ingestuurd. Open di-zat 10-17 uur, zon 12-17 uur.

APPELTERN: Vandaag en morgen is in de informatietuinen in Appeltern terras het thema, met lezingen, demonstraties en een werkterrein. Open 10-17 uur.

BLOEMENDAAL: Het IVN houdt morgen een rondleiding over Meerenberg, het voormalige landgoed van het Provinciaal Ziekenhuis Santpoort. Tevens wordt het natuurgebied Sleutelbos bezocht. Vertrek 14 uur vanaf museum Meerenberg in Bloemendaal.

DEURNE: De tentoonstelling Alle tijd van de wereld, in Museum De Wieger in Deurne, geeft een beeld van ons tijdsbesef. Te zien zijn onder meer zonnewijzers, een waterklok, kalenders en schilderijen. Tot en met 20 juni, di-zon 12-17 uur.

DOORWERTH: Kasteel Doorwerth besteedt tot en met 31 mei via 100 jaar Vogelbescherming Nederland speciaal aandacht aan de lepelaar. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 13-17 uur.

DRIMMELEN: Natuur- en recreatieschap Nationaal Park de Biesbosch houdt op 22 april, 6, 20 en 27 mei tochten die het leven van de bever in de Biesbosch als onderwerp hebben. Vertrek 19.30 uur; reserveren en informatie 0162-68.22.33.

GOUDA: Dit weekeinde zijn in Gouda ateliers van kunstenaars en galeries beide dagen tussen 11 en 17 uur open voor publiek. Bij de VVV aan de Markt zijn informatie en een route verkrijgbaar.

HATTEM: In het Anton Pieck Museum in Hattem loopt tot en met 10 januari Sprookjeswereld, het werk van Anton Pieck voor de Efteling. Open ma-zat 10-17 uur.

HATTEM: Brood in Israël is de titel van de fototentoonstelling tot en met 30 juni in het Nederlands Bakkerijmuseum van Hattem. Met foto's van brood in het dagelijks gebruik en in de godsdienst. Open di-zat 10-17 uur.

OSPEL: Ter gelegenheid van zijn honderdjarig bestaan organiseert Staatsbosbeheer morgen rondleidingen met gidsen door de Groote Peel. Vertrek 10.30 uur bij bezoekerscentrum Mijl op Zeven.

ROTTERDAM: De tentoonstelling Kanonnen, klokken en kandelaars, tot en met 5 september in het Schielandhuis in Rotterdam, gaat over Rotterdams gietwerk. Tevens stalt het museum met Kandelaars, kasten en keukengerei (tot en met 27 juni) prenten van koperen huishoudelijke voorwerpen uit. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 11-17 uur.

UTRECHT: In de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht (Fort Hoofddijk) is vandaag een rotsplantenshow. Open 10-15 uur.

UTRECHT: In het Nederlands Muntmuseum in Utrecht is tot en met 31 mei de expositie Een Vorstelijk Onthaal! Koninklijke bezoeken aan de Munt 1813-1910. Open ma-vrij 10-16 uur.

ZEEWOLDE: Ongeveer vijfhonderd tweedehands caravans en vouwwagens worden vandaag en morgen te koop aangeboden op de Beurs Gebruikte Caravans die de ANWB elk halfjaar organiseert.

De beurs wordt gehouden op het kampeerterrein van Recreatie Centra Nederland in Zeewolde, bij het Nuldernauw.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden