EVENEMENTEN

ZUTPHEN: De Stichting Open Dag Hout heeft zondag haar jaarlijkse bijeenkomst in de Hanzehal in Zutphen, met producten van ambachtslieden, kunstenaars en hobbyisten....

ROTTERDAM: Van 31 oktober tot en met 8 november wordt in de Rotterdamse Cruise Terminal aan de Wilhelminakade de Internationale Kunst- & Antiekbeurs Grantique gehouden. Open ma-vrij 13-22 uur, zat-zon 11-18 uur.

DEN HAAG: Het Museon in Den Haag toont tot en met 10 januari de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year, met 's werelds beste natuurfoto's. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 12-17 uur.

ROZENDAAL: Op zondag 1 november toont kasteel Rosendael in Rozendaal (Gld.) de expositie Verbonden in geborgenheid, met bloemstukken gemaakt voor rouwplechtigheden. Open 11-17 uur.

AMSTERDAM: Sterrenkundige Van den Horn treedt op dinsdag 3 november op in het Artis Planetarium in Amsterdam bij een avondvoorstelling over de zwaartekracht in het heelal. Aanvang 20 uur, toegang 15,50 gulden.

DEN HAAG/NOORDWIJK: Tot en met 8 november houden het Omniversum in Den Haag en het Space Expo in Noordwijk een Space 10 Daagse. Exposities laten de ontwikkeling zien van de Europese ruimtevaart. Er is regelmatig live-verbinding met de bemanning van de Space Shuttle. Toegang voor beide locaties kost 25 gulden. Informatie Omniversum 070-354.54.54, Space Expo 071-364.64.46.

ROTTERDAM: De tweejaarlijkse Schelpenbeurs wordt op zaterdag 21 en zondag 22 november gehouden in het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam (gelegen tegenover metrostation Dijkzigt). De beurs is bedoeld voor liefhebbers en wetenschappers. Toegang 5 gulden, kinderen 2,50.

LINSCHOTEN: De landelijke Skitoerendag wordt op 1 november gehouden in het sport- en zalencentrum De Vaart in Linschoten. De toegang is gratis. Aanvang 13 uur.

DEVENTER: De Deventer Old Toys Market wordt dit jaar gehouden op zondag 1 november. Locatie is het Postiljon Hotel op de rand van Deventer. Er wordt antiek speelgoed getoond, van auto's, boten en treinen tot poppen en teddyberen. Beursbezoekers mogen zondagmiddag gratis het Speelgoed- en Blikmuseum in Deventer bezoeken.

NIJMEGEN: In het Natuurmuseum in Nijmegen kunnen bezoekers zondag 1 november stenen laten beoordelen door deskundigen. Verder is er een expositie over rhyolieten en ignimbrieten. Open 13-17 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden