EVENEMENTEN

Groningen/Friesland..

Het Verzamelmuseum in Veendam heeft uit privé-collecties een nieuwe expositie samengesteld met knuffels, egels, spaarpotten, oude Duitse ansichtkaarten en theepotten. Ze zijn te zien tot 8 januari. Op 31 oktober is er een taxatiemiddag. Inl.: 0598-62.11.22.

Drenthe/Overijssel

'Sporen van joods leven' is de titel van een cultuur-historische bustocht op zondag 7 november door Noord-Drenthe. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen leidt deelnemers langs veelal onbekende plekken die een beeld geven van de joodse gemeenschap in de negentiende- en twintigste eeuw. Deelname kost ¿ 55. Inl.: 0593-59.26.00.

Gelderland/Flevoland

Op het nog ongebruikte wegdek van de nieuwe A27 bij Almere wordt morgen vanaf 10 uur feest gevierd. Om het half uur vertrekt er een bus van het station in Almere-Stad naar de A27, waar kan worden hardgelopen, geskeelerd en gekart. Er treden theatergroepen op en er worden helikoptervluchten gemaakt.

De tuinen van de buitenplaats De Wiersse, gelegen tussen de Achterhoekse plaatsjes Vorden en Ruurlo zijn zondag voor de laatste keer dit jaar open. Om vijf uur begint het afdekken van de fonteinen en vorstgevoelige planten. Toegang ¿ 9,50, kinderen tot 9 jaar gratis.

Noord-Holland/Utrecht

Acteur Victor Frederik vertelt kinderen van 6 jaar en ouder woensdag- en donderdagmiddag het verhaal De Dame met de Rode Jas die het leven binnentreedt van de Parijse speeldozenmaker Michel Roullet. Frederik treedt op in het museum Van Speelklok tot Pierement in Utrecht, aan het Buurtkerkhof. Reserveren: 030-231.27.89.

Voor een verblijf van drie dagen strijkt donderdag op het Neude in Utrecht een kerstkaravaan neer uit de Elzas. De kerstviering daar is beroemd.

De Amsterdamse rederij Naco organiseert woensdag een piraten-puzzeltocht van ongeveer anderhalf uur op Pampus. Kinderen en ouders vertrekken om 12.30 uur van steiger 7, achter Amsterdam CS. Kosten ¿ 20 p.p. Reserveren: 020-626.24.66.

Zuid-Holland/Zeeland

Boekhandelaar Klaas Zandvliet heeft de schrijvers Linda O'Brien en Hans Zaglitsch gecontracteerd voor een dia-lezing morgen over de Maya-cultuur, in de bibliotheek aan de Nieuwstraat in Leiden. Aanvang 14 uur. Toegang ¿ 7,50.

Volgende week zaterdagmiddag belichten twee Delftse musea de rol van eveneens twee bijzondere groepen Hollanders in het voormalig Nederlands-Indië: VOC-soldaten en bestuursambtenaren. Reserveren en info: 015- 215.05.49.

De VVV in Gouda houdt vandaag van 10 tot 17 uur een 'keurdag' voor Gouds Plateel in de Stadsherberg onder het raadhuis van Gouda. Bezitters van plateel kunnen de waarde laten beoordelen.

Noord-Brabant/Limburg

Bij het Brabantse plaatsje Eersel, op het zogenoemde E3 Strand, heeft op 30 en 31 oktober de eerste sledehondenwedstrijd plaats van het nieuwe seizoen. Omdat er nog geen sneeuw ligt, gebruiken de menners skelters op luchtbanden. Inl.: 0497-51.31.63.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden