Evenementen

Groningen/Friesland..

De IVN-afdeling Leek/Nietap verzorgt 23 februari een excursie 'Diersporen en een winters bos'. Het Coendersbos is een bijzonder bos omdat het ligt op de overgang van voormalig hoogveen naar laagveen en direct grenst aan een oude zandrug. Vertrek 14 uur vanaf de Coendersborg in Nuis.

Drenthe/Overijssel

De Stichting Het Drentse Landschap houdt 23 februari van 10-16 uur een open dag op de beheerboerderij bij Wildenberg-Rabbinge in het Reestdal (adres: Rabbinge 7). Een mooie kans om te zien hoe Het Landschap omgaat met natuur, milieu en landschap.

Op 26 februari is vanuit bezoekerscentrum de Wieden in St. Jansklooster een natuurontdektocht ('IJssorbetparty') met het Wiedenvrouwtje. Geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Aanvang 13 uur. Aanmelden verplicht: 0527-24.66.44.

Flevoland/Gelderland

Wie op 23 februari over de hoge punten van Arnhem wil wandelen, kan om 14 uur terecht op de parkeerplaats van de Braamberg aan de Wagnerlaan. De organisatie is in handen van de IVN-afdeling. Info: 026-361.19.98.

Erwtensoep wacht de wandelaar die 26 februari deelneemt aan een stadswandeling door Elburg. De tocht onder begeleiding gaat door de historische binnenstad en duurt anderhalf uur. Vertrek 14.30 bij de VVV. Aldaar aanmelden tot 13.30 uur of vooraf op 0525-68.15.20.

Utrecht/Noord-Holland

In de RAI in Amsterdam is van 25 februari tot en met 2 maart de jaarlijkse watersportbeurs Hiswa. Dagelijks open 11-21 uur, in het weekeinde 10-18 uur.

Vanaf 22 februari is het Stoommachinemuseum in Medemblik weer open. Dat wordt gevierd met een Stoomspeelweek voor kinderen (6-13 jaar), die kunnen kleuren en speuren en mogen spelen met kleine machines. Open dagelijks, behalve maandag, 10-17 uur.

Zuid-Holland/Zeeland

Vanaf vandaag is bij Bezoekerscentrum De Hollandse Biesbosch in Dordrecht een 'zonnepont' in de vaart. Dit voetveer vormt de verbinding tussen het bezoekerscentrum en een natuurpad in de Biesbosch. Het pontje was er altijd al, maar is de afgelopen tijd omgebouwd. Het vaart nu elektrisch via zes zonnepalen.

Ruim honderd stands telt de Mineralenbeurs & Oosterse Markt dit weekeinde in Darling Expo in Rijswijk. De steensoorten zijn niet alleen te bewonderen, maar ook te koop. Voor kinderen wordt een cursus steenslijpen gehouden. Open 10-17 uur.

Noord-Brabant/Limburg

IVN-Asten-Someren houdt 23 februari een wandeling naar het Elfde, het grootste aaneengesloten wateroppervlak in de Groote Peel. In verband met het broedseizoen gaat het Elfde na 15 maart vier maanden dicht. Vertrek 14 uur bij de kerk in Heusden (gem. Asten).

De vierde Weerter Snertwandeling staat voor de deur. Op 23 februari vertrek tussen 13 en 14 uur voor twee uur begeleid wandelen door natuurgebied Tungelerwallen; vooraf koffie en vlaai, na afloop snert. Aanmelden verplicht: 0495-66.42.24.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.