Evenementen

Groningen/Friesland..

Heel bijzondere tentoonstelling op de Fraeylemaborg in Slochteren. Veertig tekening van twee Tunesische kinderen: hoe zij de hoogtepunten van de Nederlandse geschiedenis zien. Vanaf zondag 16 maart. Voor meer info en openingstijden: www.borgen.nl/fraeylemaborg.

Drenthe/Overijssel

Frisse voorjaarswandeling op zondag 16 maart in de boswachterij Gieten Borger bij het Boomkroonpad. De tocht begint om 14 uur en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden bij het Houtvester Kuhnhuis, Steenhopenweg 4, Drouwen. Voor meer info: www.HetBoomkroonpad.nl.

Voorjaarsexcursie door het Groote Zand op zondag 16 maart. Vertrek 14 uur vanaf parkeerplaats camping 'Het grote Zand' tussen Hooghalen en Amen. Geen honden mee.

Flevoland/Gelderland

Jaarlijkse lammetjesdag op zondag 16 maart van 12-16 uur bij de schaapskooi op het landgoed 'de Loenermark' in Loenen (Veluwe). Aaien mag, voeren ook en de herderin geeft toelichting. Er zijn demonstraties schapendrijven met border collies. Zie ook: www.gelderschlandschap.nl.

Utrecht/Noord-Holland

Weer een stadswandeling door Naarden, ditmaal op zondag 16 maart. Naarden is de oudste stad van het Gooi en de best bewaarde vestingstad van Nederland met veel bezienswaardigheden. De wandeling begint om 12.30 uur bij de VVV, Adriaan Dortsmanplein 1B. In het Vestingmuseum voor de laatste week de tentoonstelling 'Vestingen, een Europees Cultureel Erfgoed'.

IVN Zuid-Kennemerland organiseert zondag 16 maart een excursie paddentrek voor kinderen op landgoed Koningshof. Voor de ouders is er tegelijkertijd een vogelexcursie. Vertrek om 8 uur bij het info-paneel parkeerplaats Koningshof, Duinlustweg 26, Overveen. Aanmelden via tel. 030-271.67.68.

Op woensdag 19 maart is er een excursie rond eetbare en geneeskrachtige kruiden in het natuurgebied Middenduin. Vertrek om 16 uur bij de ingang van Middenduin aan de Duinlustweg in Overveen.

Zuid-Holland/Zeeland

Zondag 16 maart is het weer Culturele Zondag in Schoonhoven. Veel beeldende kunstenaars, edelsmeden, culturele organisaties en instellingen laten zien waar ze mee bezig zijn. Het thema is 'lente'. Voor meer info: wwww.vvvgroenehart.nl.

Noord-Brabant/Limburg

Alvast een voorschot op Pasen: eieren schilderen op zondag 16 maart in Natuur- en Milieucentrum 'De IJzeren Man' in Weert. Vanaf 14 tot 16 uur worden materialen, benodigdheden, basistechnieken en diverse soorten eieren (tot gans en nandoe toe) gedemonstreerd. Adres: Geurtsvenweg 4.

Hoe fabriceerden onze verre voorouders hun potten? Demonstratie historische potten maken in het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven (Boutenslaan 161B) op zondag 16 maart. Het museum is open van 10-17 uur. Zie ook: www.historisch-openluchtmuseum-eindhoven.nl.

In Ontmoetingscentrum Het Klooster aan de Hoogstraat in Waalre op zondag 16 maart een internationale devotionaliabeurs. Wie zich interesseert voor kerkboeken, levensbeschrijvingen van heiligen, kruisen, heiligenbeelden, bidprentjes, processievaantjes en wat dies meer zij, kan hier terecht van 9.30-15.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden