EVENEMENTEN

BREDA: Meer dan dertig hete luchtballonnen nemen op 27, 28 en 29 augustus deel aan de dertiende Breda Ballon Fiësta op het terrein aan de Rietdijk in Breda....

NIJMEGEN: Het Natuurmuseum in Nijmegen toont tot en met 15 november de expositie Bevers in Nederland: de kleine mensen van het bos. Open ma-vrij 10-17 uur, zon 13-17 uur.

DEN HAAG: In het kader van het Statenkwartierfestival, dat 22 en 23 augustus in Den Haag gehouden wordt, organiseert het Museon speciale activiteiten waaronder de doorlopende kinderwerkhoek Cybercity Skyline en muziek. Informatie 070-338.14.31.

ROTTERDAM: Op 4, 5 en 6 september vindt langs verschillende kades in de haven van Rotterdam en op de Nieuwe Maas het Wereldhaven Festival Rotterdam plaats, met o.a. een vlootschouw, muziekoptredens en presentaties van gemeentelijk diensten. Informatie: 010-412.53.53.

GOUDA: Tot en met 1 november loopt in het Verzetsmuseum in Gouda de fototentoonstelling Nederlands Indië in de Tweede Wereldoorlog. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 13-17 uur.

VLAARDINGEN: De vierde Vlaardingse fietsvierdaagse gaat dit jaar onder meer door het Delftland, Schieland, langs het Brielse Meer en de Rhoonse Grienden. Start is dinsdag 25 augustus tussen 9 en 11 uur. Inschrijven kan tot en met maandag bj de VVV/ANWB (Markt 12) of op de startdag tussen 8 en 11 uur. Nadere info onder nummer 010-434.66.66

AMSTERDAM: In het kader van de expositie Vuurtoren, inspiratie voor kunstenaars is in het Open Haven Museum tot en met 25 oktober het Trinity House Light Vessel 94 te zien. Deze boot is in 1939 gebouwd en heeft tot 1991 voor de kust van Harwich dienst gedaan als lichtschip, een soort vuurtoren.

LOSSER: Dit weekend wordt in het Overijsselse Losser de achttiende aflevering van het Bruegeliaans Festijn gehouden. Middeleeuws straattheater, oude muziek en uitbeeldingen van scènes uit Bruegels schilderijen door Losserse toneel- en muziekverenigingen.

RAAL

Van 26 tot en met 30 augustus wordt in Raalte het Sallands oogstfeest Stöppelhaene 1998 gehouden. Met opnieuw tentoonstellingen van bloemen, planten en tuinierkunst. Verder zijn er onder meer kraampjes met keramiek en veel zang en dans.

SNEEK: Bij de sporthal van Sneek (Van Giffenstraat 3) gaat dinsdag de Elfsteden Fietsvierdaagse start. Aanvang: 8.30 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden